Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Open Mike Eagle feat. Kari Faux – “Bucciarati”

Open Mike Eagle zou wel eens de definitie kunnen zijn van “the artists’ artist”. Al een jaar of tien is Michael Eagle II actief in de hiphopwereld, maar de underground heeft hij zeker nog niet verlaten. Fans zullen je als eerst vertellen over de intelligentie die Open Mike Eagle bezit. Bars over snelle auto’s of dure schoenen zal je dus niet vinden in zijn discografie. In 2017 bracht hij zijn meest gelauwerde werk uit, Brick Body Kids Still Daydream, waarmee hij toch wat meer,op de radar van hiphopfans terechtkwam. Drie jaar later maakt hij zich klaar voor een nieuw album; Anime, Trauma and Divorce zal uitkomen op 16 oktober. Vandaag brengt hij “Bucciarati” uit, de eerste single van dat album.

Al vrij snel is het duidelijk dat hier wat serieuzere onderwerpen aan bod zullen komen. De eerste lijnen van de tweede verse lezen ‘Part of me stuck in original trauma / Part of me wears an invisible armor / Part of me knows I have all that I need / Part of me hurts when the other succeed’. De beat klinkt redelijk lofi en zelfs wat eenzaam, met een verdwaalde trompet die de achtergrond vult. Gaststem Kari Faux neemt zowel een paar verses voor zich als de hook. En eerlijk gezegd steelt ze toch wel een beetje de show, waarbij ze met een stromende flow en knusse stem een warm deken probeert te leggen over al die koelte van Open Mike Eagle. ‘Before the world went to shit I was already in the middle of a few personal crisis’, liet Eagle weten bij het uitbrengen van deze single. Met “Bucciarati” laat Open Mike Eagle vooral weten dat hij nog wat dingen te vertellen heeft.

Twitter / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

167 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
LiveRecensies

Open Mike Eagle @ Trix (Club): Persoonlijkheid overtuigt, chemie maakt het verschil

Ze waren met welgeteld 38 in de Clubzaal van de Trix, maar je zal ze nooit kunnen verwijten dat ze niet passioneel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Open Mike Eagle - "Burner Account" (feat. Armand Hammer)

Hiphop kan soms een harde business zijn. Artiesten die niet de Spotify-miljoenen najagen en gewoon hun eigen ding doen worden nogal vaak…
AlbumsRecensies

Open Mike Eagle - Anime, Trauma and Divorce (★★★★): Stilte na de storm

Eerder beschreven we Open Mike Eagle als de “artist’s artist”, en daar blijven we bij. In de tien jaar dat Michael Eagle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.