Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Glasvegas – “Keep Me A Space”

Zeven jaar. Zo lang hebben we moeten wachten op nieuw werk van Glasvegas. We moeten eerlijk toegeven dat we er al aan begonnen twijfelen of we überhaupt ooit nog iets zouden horen van de Schotse indierockband. Glasvegas brak in 2008 door met zijn gelijknamig debuutalbum waarvan we de hits “Geraldine” en “Daddy’s Gone” best konden smaken. Vaste drumster Jonna Löfgren verliet eerder dit jaar de band, maar dit hield de overige bandleden niet tegen om hun nieuwe plaat Godspeed aan te kondigen voor april 2021. “Keep Me A Space” is alvast een voorloper van dat album.

“Keep Me A Space” begint met een redelijk eenvoudige gitaarriff waarrond het hele nummer gebouwd is. De lijzige stem – en het heerlijke accent – van zanger James Allan katapulteert ons terug naar 2008 en nu pas beseffen we hoezeer we de melancholische sound van Glasvegas gemist hebben. “Keep Me A Space” klinkt als een smeekbede om niet vergeten te worden door een verloren gegane liefde. Uit de keel van James Allan komt dat nog net een tikkeltje harder binnen.

“Keep Me A Space” is alvast een veelbelovende voorbode van het komende album!

 

 

 

 

17 augustus 2020

About Author

Kenny Claeye


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief