Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MaPuches – “Jimi”

© Alex Vanhee

Hoewel de naam MaPuches je misschien niet al te veel zegt, is de kans dat je enkele bekende gezichten herkent redelijk groot. Renaud Ghilbert (ex-Absynthe Minded) begon al in 2013 met de band, maar pas nu staat MaPuches er helemaal. Met zes leden op het podium, waaronder Bernd Coene (Reena Riot en RAMAN.) en Hanne Vandekerckhove (Noedels), laten ze zich inspireren door alle uithoeken van de muziekwereld. Denk jazz, techno, hiphop, rock en pop allemaal op een hoop. Het kan dus alle kanten op met het zestal, maar telkens weten ze alles in een mooi gestroomlijnd jasje te gieten. Kijk bijvoorbeeld maar naar het perfecte voorbeeld “I Am Somewhere“.

Daar komt met “Jimi” vandaag alweer een vervolg op, en ook dat kan ons zeker en vast bekoren. Al vanaf de eerste seconde worden we overdonderd door van alles en nog wat. Donkere synths worden ondersteund door een beat en andere elektronica, waardoor er meteen een bombastische indruk wordt gemaakt. Als de elektronisch bewerkte stemmen van Renaud en Helena erbij komen, worden we ingenomen door een donkere waas. Zo snel als die verscheen, klaart ze ook weer helemaal op in de euforische refreinen. Geleidelijk aan komt er dan ook wat gitaarwerk bij kijken, maar de mysterieuze sfeer blijft behouden. Het nummer lijkt dan even te glitchen, waardoor “Jimi” terug binnenkomt. Sterk werk van MaPuches: zo hebben we het graag.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

15 augustus 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief