Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Woodlock – “Shoot” & “Game”

‘Drum & Bass’ leeft de laatste jaren zeer hard onder de jeugd in ons klein landje. Zo kunnen de jongeren normaal elke week wel ergens terecht voor een smerig feestje met hun favoriete D&B helden. Ook de media is die populariteit niet ontgaan en zo krijgen meer en meer artiesten zendtijd op de radio. Studio Brussel is misschien wel het grootste voorbeeld van die ‘media’, want op die zender krijgen we in de avond heel wat fijne dansmelodieën te horen. Voor sommigen onder jullie zullen de namen Sub Focus, Wilkinson, Used, Hedex en Murdock dan ook een (klein) belletje doen rinkelen. Ook de Belgische Dj, Robbe Segers aka Woodlock is geen onbekende naam meer binnen die muziekwereld, en toevallig bracht hij vandaag twee nieuwe nummers uit die allebei exact vier minuten en 23 seconden lang zijn.

Beginnen doen we met het pretentieuze “Shoot” dat een heerlijk, verfijnde opbouw kent die ingezet wordt door enkele vermakelijke rapwoorden die ons worden toegesmeten. De tekst is ons niet meteen duidelijk, maar dat hoeft ook niet; het zorgt voor een perfecte overgang naar de drop. Die doet ons al uitkijken naar een echt, legaal feestje op de dansvloer waar we op de tonen van deze erg strakke melodie eens goed willen los moshen. Toch blijft die melodie wat monotoon klinken en is er weinig ruimte voor een kleine aanpassing, al blijft de honger naar vernieuwing toch verbazingwekkend uit. Buiten de rustige interlude (die voor wat rust zorgt vooraleer iedereen terug begint te feesten) in het middenstuk, kent het nummer enkel nog een abrupt slot dat verrassend, maar geslaagd overkomt.

Op “Game” begint Woodlock veel mysterieuzer en complexer dan op “Shoot”. Zo krijgen we het warm van de geheimzinnige uithalen, de piano en het nieuwsbericht dat op de achtergrond te horen is. De intro komt dan ook heel goed over en gaat zeer goed gepaard met de overgang richting de drop. Die gaat geleidelijk van start met een originele dubstepdeun die nog een aantal keren terug komt. Een leuke insteek van de Belgische dj die opnieuw duidelijk laat horen wat zijn sterktes zijn en die met deze troef duidelijk laat zien wat deze single net zo sterk houdt. Ook in “Game” krijgen we in het midden te maken met een rustig intermezzo dat deze keer vooral bestaat uit throwbacks naar de duistere intro. Gelukkig weet Robbe Segers het feest niet te belemmeren en krijgen we opnieuw een sterke overgang naar de stevige drop die nog een dikke minuut weet door te razen.

De twee nieuwe singles van Woodlock zijn er om je vingers volledig bij af te likken. We keuren ze dan ook goed, maar willen jullie wel waarschuwen dat deze niet meteen voor iedereen even toegankelijk zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 augustus 2020

About Author

Robbe Van Hool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief