Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer – “Beginning of the End (Wyld Stallyns Edit)”

© CPU – Bert Savels

Al sinds september vorig jaar beloven Rivers Cuomo en zijn kompanen ons een nieuwe plaat. Weezer heeft er een productief decennium op zitten, maar hun gelijknamige zwarte album was niet echt het orgelpunt waar we op hoopten. De meningen van fans zijn al langer verdeeld over het nieuwe materiaal, maar de titel en vooruitgeschoven singles van Van Weezer lijken een verfrissende stijlwijziging naar aanstekelijke hardrock aan te kondigen. Het zal echter nog niet voor direct zijn, want de plaat staat intussen gepland voor mei 2021. Wel krijgen we vandaag een derde single in de vorm van “Beginning of the End”, dat gekoppeld is aan de film Bill & Ted Face the Music.

“Beginning of the End” begint klein met de stem van Rivers en een enkele gitaar, maar al snel barst het nummer open. Er volgt een vrij klassieke Weezersong die afgezien van de brandschone productie wat aan Pinkerton doet denken, zij het zonder de unieke flair waarmee die plaat kon overtuigen. De epische gitaarsolo naar het midden toe doet ons veruit het meest; de rest van het nummer klinkt iets te ingecalculeerd. De band lijkt de indruk te willen geven snelheidsduivels te zijn, terwijl ze eigenlijk de hele tijd braaf 115 km/h rijden.

Wat de ‘Wyld Stallyns Edit’—een verwijzing naar de band van filmpersonages Bill en Ted—precies inhoudt is niet volledig duidelijk, maar we veronderstellen dat het in elk geval iets met het einde te maken moet hebben. Net terwijl het nummer nog eens lijkt te exploderen volgt een enorme anticlimax, in de vorm van een plotse fade-out. Misschien is in het scenario van Bill & Ted Face the Music intussen alweer dialoog gepland, maar zonder die nodige context vinden we dit toch maar niets. We hopen dan ook op Van Weezer een completere versie te zien.

Een slecht nummer is “Beginning of the End” niet, maar het kan ons minder boeien dan pakweg “The End of the Game”. Het valt af te wachten hoe dit in het grotere geheel van Van Weezer zal passen, als die plaat ooit nog op de wereld losgelaten wordt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

166 posts

About author
muziek is fijn. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WAVVES - "Sinking Feeling"

Terug van weggeweest: WAVVES. De laatste release dateert ondertussen al van 2017, maar gisteren eindigde na enkele jaren droogte het kinkloppen voor…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Weezer: ‘Een jazzalbum zal er nooit inzitten’

OK Human, de nieuwste plaat van Weezer, is er eentje die een geheel nieuw aspect van de band laat zien. Strijkers en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.