Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer – “Beginning of the End (Wyld Stallyns Edit)”

© CPU – Bert Savels

Al sinds september vorig jaar beloven Rivers Cuomo en zijn kompanen ons een nieuwe plaat. Weezer heeft er een productief decennium op zitten, maar hun gelijknamige zwarte album was niet echt het orgelpunt waar we op hoopten. De meningen van fans zijn al langer verdeeld over het nieuwe materiaal, maar de titel en vooruitgeschoven singles van Van Weezer lijken een verfrissende stijlwijziging naar aanstekelijke hardrock aan te kondigen. Het zal echter nog niet voor direct zijn, want de plaat staat intussen gepland voor mei 2021. Wel krijgen we vandaag een derde single in de vorm van “Beginning of the End”, dat gekoppeld is aan de film Bill & Ted Face the Music.

“Beginning of the End” begint klein met de stem van Rivers en een enkele gitaar, maar al snel barst het nummer open. Er volgt een vrij klassieke Weezersong die afgezien van de brandschone productie wat aan Pinkerton doet denken, zij het zonder de unieke flair waarmee die plaat kon overtuigen. De epische gitaarsolo naar het midden toe doet ons veruit het meest; de rest van het nummer klinkt iets te ingecalculeerd. De band lijkt de indruk te willen geven snelheidsduivels te zijn, terwijl ze eigenlijk de hele tijd braaf 115 km/h rijden.

Wat de ‘Wyld Stallyns Edit’—een verwijzing naar de band van filmpersonages Bill en Ted—precies inhoudt is niet volledig duidelijk, maar we veronderstellen dat het in elk geval iets met het einde te maken moet hebben. Net terwijl het nummer nog eens lijkt te exploderen volgt een enorme anticlimax, in de vorm van een plotse fade-out. Misschien is in het scenario van Bill & Ted Face the Music intussen alweer dialoog gepland, maar zonder die nodige context vinden we dit toch maar niets. We hopen dan ook op Van Weezer een completere versie te zien.

Een slecht nummer is “Beginning of the End” niet, maar het kan ons minder boeien dan pakweg “The End of the Game”. Het valt af te wachten hoe dit in het grotere geheel van Van Weezer zal passen, als die plaat ooit nog op de wereld losgelaten wordt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

193 posts

About author
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Hella Mega Tour (Green Day, Fall Out Boy & Weezer) @ Sportpaleis: En op het eind was er confetti

Het moet zowat het summum zijn voor de poppunkliefhebbers uit de jaren 2000; een tour die ervoor zorgt dat drie favorieten in…
InstagramLiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 1): Ronkende gitaren scheuren over de Nürburgring

Na een pandemische pauze van twee jaar keert het grootste dubbel festival Rock am Ring en Rock im Park terug op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer - "A Little Bit of Love"

Dit jaar komen er vanuit het kamp van Weezer vier ep’s die samen met de seizoenen zullen verschijnen. Komende zondag is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.