Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ricky Reed – “Better” feat. Leon Bridges en Kiana Ledé

© Chantal Anderson

De naam Ricky Reed doet bij de meeste mensen niet meteen een belletje rinkelen, maar toch heeft hij al vier Grammy nominaties in de wacht kunnen slepen en kregen verschillende van zijn singles enkele keren platina toegewezen. Spijtig genoeg voor Ricky waren dit niet zijn eigen nummers, maar wel die van Jason Derulo, 2 Chainz en Snoop Dogg waarvoor hij de nummers schreef en producete. Het blijft ook niet bij deze drie namen, want de Amerikaan schreef al nummers voor zo goed als de hele popscene. Zo kwamen onder meer Lizzo, Kesha, Camilla Cabello, Maroon 5 en Leon Bridges al eens op bezoek in zijn studio.

Nu is Ricky ondertussen ook bezig met het maken van zijn eigen debuutalbum The Room, waarvoor hij maar al te graag gebruik maakt van zijn groot telefoonboek. Op de vorige twee nummers “Us (How Sweet It Was)” en “Real Magic” mochten Jim James, duendita, Terrace Martin en St. Panther al opdraven. Deze keer kiest de Amerikaan voor iets meer soul met Leon Bridges en Kiana Ledé.

Het nummer start met een trage beat die de leidraad door het hele nummer vormt. De soulvolle stem van Leon Bridges komt eerst aan de beurt en zorgt voor zwoel sfeertje. Hierna volgt de poppy stem van Kiana Ledé die het tempo van het nummer iets naar boven haalt, hoewel de beat hetzelfde tempo blijft aanhouden. De twee zingen over een van de weinige positieve dingen die de coronacrisis heeft meegebracht, namelijk het samen thuis zijn met de mensen waarvan we het meest houden. Hoewel het nummer op de plaat van Ricky Reed komt te staan, krijgen we zijn stem niet te horen op dit nummer en houdt hij zich enkel bezig met de productie.

The Room verschijnt op 28 augustus en naast de eerdergenoemde namen zullen ook Michael Sneed, Malaya, Godfather666, Lido Pimienta, John-Robert, Alessia Cara, Biloba, Dirty Projectors en Ayoni hun opwachting maken.

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alison Jutta - "Better"

In 2020, een jaar dat in ieders geheugen gegrift staat als het jaar waarin de wereld op slot ging, leerden we Alison…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kiana Ledé - “Jealous” (feat. Ella Mai)

Met haar zwoele pop/r&b maakt Kiana Ledé al sinds 2016 zoete melodieën voor onze oren. In theorie was dat al wat eerder,…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.