Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Foxxes – “Swim”

Black Foxxes is een (indie)rockband uit Exeter, UK. Sinds 2013 gaat deze band al mee maar 2020 staat toch geboekt als mijlpaal in deze korte geschiedenis. In 2020 verlieten namelijk 2 bandleden de band en ging zanger/gitarist Mark Holley op zoek naar nieuwe kompanen. Deze zijn enkele maanden later gevonden en Black Foxxes brengt vrij snel hun tweede single “Swim” op de markt.

De eerste single “Badlands” was een donkere, trage en lang uitgesponnen versie van wat ze voorheen deden. Er was zeker een stijlbreuk aanwezig en de band doet een gezonde poging tot een goede evolutie als band. Want ook “Swim” is net iets anders als we gewend zijn. De vorige plaat Reiði bevatte al rustigere stukken, maar niet zo’n rustig en melancholisch nummer als “Swim”. De clip die er bij hoort, zegt voldoende over de sfeer die er hangt en op een of andere manier doet het ergens denken aan een oud nummer van Chris Isaak. Het nummer creëert een enorm gezapige sfeer die de hete zomer perfect weergeeft. De laatste vijfenveertig seconden zijn weggelegd voor een heerlijke gitaarsolo die het nummer afsluit.

“Swim” en “Badlands” zijn de twee nieuwe singles voor de plaat die op 30 oktober zal uitkomen op Spine Farm records. We weten niet goed wat te verwachten, want het zijn twee uiteenlopende nummers geworden. Wel maakt het ons erg benieuwd naar die plaat, die heel anders zal klinken dan we gewend zijn.

Webiste / Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Black Foxxes @ Kavka Oudaan: Sluwe sfeerschepping

Black Foxxes is een Britse rockband uit Exeter. De groep draait al iets meer dan tien jaar mee, maar een grote doorbraak…
AlbumsRecensies

Black Foxxes – Black Foxxes (★★): De vossen verliezen hun haren én hun streken

Zelfbenoemde albums zijn meestal bedoeld als statement. Je vernoemt het album naar de naam van je band als een teken van herkenning:…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Foxxes - "Badlands"

Black Foxxes is een Engelse band die voornamelijk indierock speelt, maar waar nog meerdere invloeden zoals grunge, emo, … aanwezig zijn. Een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.