Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Foxxes – “Badlands”

Black Foxxes is een Engelse band die voornamelijk indierock speelt, maar waar nog meerdere invloeden zoals grunge, emo, … aanwezig zijn. Een onbekende is deze band niet en mede dankzij een aantal mooie festivals zijn ze bij het grotere publiek stilaan ook bekender geworden. Toch is 2020 geen goed jaar voor deze band, want onlangs verliet 2/3 van de bezetting de band en ging zanger/gitarist Mark Holley alleen verder. Er is al een nieuwe bezetting en dat met de twee nieuwe namen Jack Henley en Finnan McClean.

Maar Black Foxxes is dus gelukkig geen stille dood gestorven en brengt dus enige tijd na het samenstellen van een nieuwe band de nieuwe single “Badlands” uit. En het vrolijke uit het vroegere werk is er uitgelaten, en dat misschien met een gegronde reden. Toch is deze lange, uitgesponnen single van meer dan acht minuten geen overblijvertje, maar lijkt het ons meer een nieuwe start van een andere band. De invloeden zijn er absoluut nog wel, maar het is vooral donkerder, zwaarder en meer uitgesponnen. Een soort Sonic Youth, PJ Harvey en Dinosaur jr, maar dan nog net iets minder zonniger.

Nee, echt vrolijk worden we hier niet van, maar we vinden het zeker een geslaagde single. Eentje die waarschijnlijk een nieuwe wind door Black Foxxes zal laten waaien, en dat kunnen we zeker smaken. Wat de toekomst zal brengen, is ons nog onduidelijk maar we gaan deze band niet uit het oog verliezen. Maar dat de single uitgebracht wordt door Spinefarm Records doet vermoeden dat er snel nieuw werk zal komen.

Webiste / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Wreckage”

Pearl Jam reikt over generaties heen en denkt nog niet aan stoppen. Eddie Vedder gaat dan misschien niet meer in de stellingen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

METZ - Up On Gravity Hill (★★★½): Sanguinische, maar georganiseerde chaos

In het hart van Ottawa vormde zich in 2007 de band METZ. Die bestond toen uit zanger-gitarist Alex Edkins en Hayden Menzies,…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.