Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mr. Bungle – “Raping Your Mind”

Vaak hoeft het niet gekker te worden, maar dan heb je nog steeds Mike Patton van Faith No More. Van deze zanggod is Mr. Bungle misschien wel het meest extreme zijproject dat hij kan voorleggen. De laatste vijftien jaar van de vorige eeuw wilde deze band de limieten van de metal aftasten, met Patton als zanger die waanzinnig en tegelijk uitstekend klinkt. Sinds hun reunië vorig jaar heeft hij zich stevig laten omringen door thrashers Dave Lombardo (ex-Slayer), Ian Scott (Anthrax) en oudgedienden Trey Spruance en Trevor Dunn.

De nieuwe plaat is een uitgave van demo’s en covers (van S.O.D. en Corrosion of Conformity) en dus is “Raping Your Mind” niet echt een nieuw nummer, maar het klinkt wel allemaal veel helderder en zwaarder dan in 1986. Met deze bezetting een demo opnieuw uitbrengen moet gewoon tot vuurwerk leiden en “Raping Your Mind” knalt vanaf de openingsseconde en grijpt je onmiddellijk bij de strot om je pas na zes minuten te laten herademen. Er is geen zwak moment in dit nummer en het is vooral snoeiharde thrash die door Mike Patton wordt omgetoverd tot een versie die kan tellen. Voeg daar de tegendraadse clip nog aan toe en je hebt een nummer dat je een paar dagen kan achtervolgen in je slechtste dromen. Het tempo is een tikje lager en de noise is vrij goed weggefilterd, maar dat schaadt het nummer gelukkig niet.

The Raging Wrath Of The Easter Bunny komt op 30 oktober uit en we raden jullie alvast aan om deze plaat te pre-orderen via Ipecac.

Website / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Dream Widow - Dream Widow (★★★½): Een vervloekt artefact

Wanneer mensen de middelbare leeftijd bereiken, gebeuren er soms vreemde dingen. Hun eerder zo duidelijke levensdoelen lijken plots futiel en ze zoeken…
AlbumsRecensies

Trivium - In the Court of the Dragon (★★★★½): De draak is geland

Op zijn achttiende had Matt Heafy het lef om zijn piepjonge band Trivium ‘de nieuwe Metallica’ te noemen. Hun vroege werk, bijvoorbeeld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium - "Feast Of Fire'"

Tijdens de new wave of American heavy metal voorspelden criticasters dat Trivium ooit de Master of Puppets van de 21ste eeuw zou schrijven….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.