banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Like Moths to Flames – “Habitual Decline”

Je hebt zo van die bands die weigeren af te wijken van hun origineel concept en die gewoon doorgaan met te doen waar ze goed in zijn. Like Moths to Flames zijn een van de grootmeesters van de metalcore en er zijn weinig bands die het zo kunnen brengen. Deze Amerikanen uit Ohio doen sinds 2010 een aardige duit in het zakje van metalcore en het genre mag op zich blij zijn dat ze zo’n speler op het veld hebben staan.

Misschien is deze continuïteit wel een van de sterktes van deze band. De band heeft sinds 2010 al dezelfde vocale bezetting en dat begint stilaan zijn vruchten af te werpen. Deze herkenbaarheid trekt zich door in de eerste single van de komende plaat. “Habitual Decline” begint nog rustig en dreigend, maar eenmaal iedereen op honderd procent acteert, is deze trein onhoudbaar. Enkel tijdens het refrein wordt er gas terug genomen, en dat wordt op een zeer goede manier gedaan want nergens boet dit nummer in aan tempo. Op het laatste gaat het tempo dan toch wat naar beneden, maar ook dat is een weloverwogen slot van het nuumer.

Op 30 oktober komt de nieuwe plaat No Eternity In Gold uit op UNFD. Afgaande op deze eerste single lijkt ons deze plaat een hoogvlieger in het genre.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

killthelogo - Reset (★★★½): F*ck het systeem, het tij kan nog keren

Vanwege de recente releases van Korn, Slipknot en Limp Bizkit lijkt het of we teruggekatapulteerd worden naar het jaar 2002. Uit de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single killthelogo - "Buy More Sh!t"

Hoewel killthelogo een recent opgerichte band is, schrijven we hier niet over een stel jonge veulens. Frontman Daniel Mies en gitarist Niko…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot - "The Chapeltown Rag"

Het lijkt alsof het gisteren was dat Slipknot in 2019 een van hun beste platen, We Are Not Your Kind, op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.