Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single TRAAMS – “The Greyhound”

Vier jaar geen woord, het is heel lang als we het over een postpunkband hebben. TRAAMS bracht in 2013 een debuutplaat uit, gevolgd door een tweede album in 2015. Een jaar later was er een laatste single, waarna de groep nog shows speelde met onder andere IDLES. Daarna verscheen de groep volledig van de aardbol terwijl die andere alleen maar populairder werd. Nu zijn de Britten terug en wel met een episch nummer van net geen tien minuten. Geproduced door Theo Verney en met een gastrol op saxofoon door Lewis Evans (Black Country, New Road). Een terugkeer om u tegen te zeggen, zoveel is zeker!

“The Greyhound” trapt op gang met een repetitief gitaartje dat zich gezellig en rustig ontwikkelt tot een soort van mantra. De vocals van frontman Stuart Hopkins zijn nog steeds even herkenbaar, maar ze lijken zich wat minder opvallend naar voor te begeven. In plaats daarvan probeert de band meer een trancesfeer te creëren met nog steeds die heerlijke krautrockinvloeden. Na een derde minuut lijkt het nummer te gaan openbreken, om in de vierde minuut volledige kalmte te laten overheersen met wat parlando op de achtergrond. Naar het einde toe gaan de gitaren toch nog wild rond je oren vliegen om na exact negen minuten en 41 seconden af te ronden, waarna je de trip gewoon nog eens wilt beleven. TRAAMS legt de lat van hun ‘comeback’ meteen erg hoog!

11 augustus 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief