Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WEBSTEK JIHAD – “echo”

© Thijs Serrien / IG: @toeseloes

WEBSTEK JIHAD zag het levenslicht zo’n half jaar geleden op een kotkamer te Gent, waar enkele jonkies van Kempische grond zich rond instrumenten, een al dan niet illegale download van FL Studio en een croque monsieur-ijzer verzamelden. Een productieve avond, want niet alleen werden hun buikjes rond gegeten, ook poepten ze niet zo veel later hun debuut-ep, Hart- & Vaatziekten, uit. Geïnspireerd door heisa-inducerende bands als 100 gecs en het lokale Shht mochten we ons verwachten aan een boel chaos, iets wat hen nu al als een eigenheid mag worden toegeschreven. Vandaag schotelen ze ons hun nieuwe single “echo” voor.

Ook dit nummer is het liefdeskind van een jamsessie, die deze keer plaatsvond in de Kempsiche kelder van bandlid en gitarist Toes. Daar vonden de vier leden een oude zwangerschapsecho van baby Toes, wat hen inspireerde tot het maken van dit deuntje. Er wordt ingezet met Goose-esque elektro waarbij we ons precies Alice wanen die dieper in het hazenhol valt, om dan uiteindelijk in Wonderland te belanden. En jawel, daar komen we in “echo” ook terecht. Het nummer, dat eerst nog even een newwavegangetje inslaat, stort zich uit in een absolute warboel. We worden meegesleurd tot de uitmonding van dit alles: een warrige overstelping aan woorden en een pure chaos waar niets meer uit op te maken valt.

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Burial / Kode9 - "Phoneglow" / "Eyes Go Blank"

In 2005 werd de Londense producer Burial als allereerste artiest getekend op het door Kode9 opgerichte Hyperdub. Dat label kwam voornamelijk voort…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ela Minus - "COMBAT"

Ela Minus gaat al even mee in de muziekwereld, al deed ze dat vroeger niet alleen. Onder haar echte naam, Gabriela Jimeno…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The The - "Cognitive Dissident"

Matt Johnson was twintig jaar lang het brein achter de legendarische newwaveband The The. De eerste werken produceerde hij zelfs helemaal zelf….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.