Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WEBSTEK JIHAD – “echo”

© Camilo Donoso Villar

WEBSTEK JIHAD zag het levenslicht zo’n half jaar geleden op een kotkamer te Gent, waar enkele jonkies van Kempische grond zich rond instrumenten, een al dan niet illegale download van FL Studio en een croque monsieur-ijzer verzamelden. Een productieve avond, want niet alleen werden hun buikjes rond gegeten, ook poepten ze niet zo veel later hun debuut-ep, Hart- & Vaatziekten, uit. Geïnspireerd door heisa-inducerende bands als 100 gecs en het lokale Shht mochten we ons verwachten aan een boel chaos, iets wat hen nu al als een eigenheid mag worden toegeschreven. Vandaag schotelen ze ons hun nieuwe single “echo” voor.

Ook dit nummer is het liefdeskind van een jamsessie, die deze keer plaatsvond in de Kempsiche kelder van bandlid en gitarist Toes. Daar vonden de vier leden een oude zwangerschapsecho van baby Toes, wat hen inspireerde tot het maken van dit deuntje. Er wordt ingezet met Goose-esque elektro waarbij we ons precies Alice wanen die dieper in het hazenhol valt, om dan uiteindelijk in Wonderland te belanden. En jawel, daar komen we in “echo” ook terecht. Het nummer, dat eerst nog even een newwavegangetje inslaat, stort zich uit in een absolute warboel. We worden meegesleurd tot de uitmonding van dit alles: een warrige overstelping aan woorden en een pure chaos waar niets meer uit op te maken valt.

85 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Nona Problemo - "Sci-Fi Submarine"

Nona Problemo is een vierkoppige Leuvense band en de winnaars van Sound Track 2021 in Vlaams-Brabant. Een bende met de nodige dosis…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2022 (Festivaldag 2): Kleinschalig rockfestijn

Vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding scheert het Limburgse Rock Herk al decennialang hoge toppen. Sinds de organisatie in 2014 het festival betalend maakte, kijken…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whispering Sons, Shht, Asa Moto, Opus Kink en meer voor Leffingeleuren 2022!

Nieuwe bands ontdekken in een gezellige setting, daarvoor moet je ook dit jaar weer op Leffingeleuren zijn. De Zwerver is volop bezig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.