Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fit For a King – “Locked (In My Head)”

Beetje bij beetje geven de jongens van Fit For a King hun nieuwe album vrij aan het publiek. De Texanen zijn toe aan de derde single van hun aankomende plaat The Path. De heren proberen zich los te trekken van een donkere setting met een pad naar welvaart. “Locked (In My Head)” baant zich een weg door mentale obstakels en hoe we de strijd met onszelf moeten overwinnen.

“Locked (In My Head)” lijkt in dat geval niet meteen de juiste beschrijving, maar bij nader inzien wordt duidelijk dat het lied gaat over de bevrijding van duistere gedachten. De vocals worden over een andere boeg gegooid. De groep ruilt agressief geschreeuw in voor rustigere stemgeluiden. De melodieuze kant van het lied zorgt dan weer voor een zekere zachtheid. Het is een single waarin we ons allemaal kunnen vinden. De droefgeestige tekst laat een opgetogen indruk achter door de krachtige gitaren en drums die het geheel ondersteunen.

Fit For a King verlicht ongeduldigheid naar aanleiding van The Path met hun drie nieuwste singles. “Locked (In My Head)” is alweer een catchier nummer, maar daarom niet minder noemenswaardig binnen de metalscene.

FacebookSpotifyWebsite

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Trivium - In the Court of the Dragon (★★★★½): De draak is geland

Op zijn achttiende had Matt Heafy het lef om zijn piepjonge band Trivium ‘de nieuwe Metallica’ te noemen. Hun vroege werk, bijvoorbeeld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.