Albums, Recensies

JULLIAN – Reluctance (★★★): Zomerse indiepop gekruid met een vleugje weemoed

Tegenwoordig heb je geen royale opnamestudio meer nodig om muziek te maken. Artiesten die vanuit hun slaapkamer muziek schrijven: het lijkt wel de nieuwe succesformule. Zo ook voor de piepjonge JULLIAN uit het Gentse. Hij schrijft de muziek, werkt alles uit en neemt het op. De zang laat hij over aan externe zangers en zangeressen. Na enkele goed gestreamde singles, is het tijd voor een eerste ep. Hiervoor sloeg de negentienjarige slaapkamerpopartiest de handen ineen met de Amerikaanse zanger Chek.

Opener “Sunshine Baby” begint met een innemende synth. De eerste invaller is de zachtwarme stem van feature Chek die ons met plezier omarmt. Na een moment van sfeerzetting, schiet het nummer volledig op gang. Het gretig gebruik van vintage synthesizers doet ons een achterwaartse sprong in de tijd maken. We wanen ons precies in de jaren tachtig. Plezierig hoe een jongeman die die tijd nooit heeft meegemaakt daar vlekkeloos in slaagt. Enigszins horen we de zomer in dit nummer, maar er is ook een zweem melancholie aanwezig. Toch wel onze favoriet op de plaat.

Dat JULLIAN mosterd is gaan halen bij artiesten als Mac DeMarco en Gus Dapperton, is duidelijk. Zomerse indiepop is nu ook gewoon plezierig, maar we missen misschien een tikkeltje eigenheid. Catchy synthlijntjes dragen de hoofdrol op deze ep, aangevuld met frisse gitaren. Kennis Monne Verschaeve leende zijn trompetkunsten uit op “Vacation”. Een mooie aanvulling. De twee volgende, meer uptempo nummers klinken wat opgewekter en vrolijker. Hoewel ze ons goedgezind krijgen, spreekt de tekst eerder over een droevig gevoel. De liefde kan al eens pijn doen wanneer je geliefde gekweld is door eigen duiveltjes.

JULLIAN ontplooit zich op Reluctance tot een producer en artiest met potentieel. Op zijn negentiende bekoort hij al met zijn zomerse indiepop. Het feelgoodgehalte ligt vrij hoog, maar desondanks is er gekruid met een vleugje weemoed. Cheks zoete stem streelt ons lief doorheen de ep. Meer van dat alles.

Komende vrijdag verschijnt er een muziekvideo voor “Sunshine Baby”.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

8 augustus 2020

About Author

Babette Rogiers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief