Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 – “Quarantine”

Het staat nog vers in ons geheugen gegrift: de dag dat Tom DeLonge noodgedwongen blink-182 verliet en zich ging focussen op aliens en zijn andere band Angels & Airwaves. Sindsdien wordt zijn rol van zanger-gitarist ingenomen door Alkaline Trio-frontman Matt Skiba. Het vertrek van DeLonge deed het typische geluid van de band wat verdwijnen. Buiten enkele radiohits stelde het eerste album California onder de huidige bezetting niet veel voor, en kwam daar vorig jaar nog de lichtelijk teleurstellende opvolger NINE bovenop. Hoewel de nummers nog vaak over dezelfde puberale onderwerpen gaan als toen – wat er overigens niets aan verandert dat we nog steeds halsreikend naar nieuwe muziek uitkijken – lijkt de band zijn gloriejaren te hebben gehad.

Dat merken we ook in de nieuwe single van blink-182, die het leven in quarantaine beschrijft. Ze kreeg dan ook de toepasselijke naam “Quarantine”. Geen Matt Skiba aan de microfoon, want die doet deze keer niet mee. Het is Mark Hoppus die zijn beklag doet over de huidige pandemie. Het nummer begint met een aantal typerende gitaarriffs, maar na enkele seconden is het drummer Travis Barker die met de aandacht gaat lopen. En met lopen bedoelen we sprinten. Het nummer neemt een stevig tempo aan en zorgt ervoor dat we nog wel even goed wakker blijven. We zijn overtuigd door het resultaat, al blijft het gevoel dat blink-182 hun piek voorbij is enigszins hangen.

“Quarantine” is een leuk nummer, al zien we het geen hit worden. Of we binnenkort ook kunnen dromen van een nieuw album valt wel nog af te wachten.

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IAMDDB - "Quarantine"

IAMDDB is een echte zotte doos en groeide de afgelopen jaren dankzij enkele gesmaakte ep’s uit tot een gegeerde rapster. Naast optredens…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flying Lotus - "Quarantine"

2018 belooft weer een jaar te worden vol verrassingen en comebacks van muzikale grootheden. Een eerste verrassing krijgen we nu al op…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.