Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Suncreek – “Bars in the Door”, “Funeral Party” & “Madison”

Suncreek is een beginnende band uit Ieper die productiegewijs hun eerste stappen heeft gezet door vandaag hun eerste drie singles gelijktijdig op het wereldwijde web los te laten. Dat is misschien commercieel gezien niet onmiddellijk een voltreffer, maar daar trekken deze heren zich niets van aan. Dat vinden wij dan weer geweldig, want zo profileert de band zich dan toch weer net anders als vele andere. Nu, ze waren bij de redactie al gekend omdat ze als nobele onbekende genomineerd waren voor de Zomerhit 2020. Meestal is dat toch al een vaag teken aan de wand.

Met een mix van newwave, postpunk en garagerock levert deze band drie singles die makkelijk in het rijtje passen van Engelse tegengangers. Laten we namelijk eerlijk zijn: de mosterd komt voor deze heren voornamelijk uit Engeland. Zelfverklaarde invloeden als The Cure, Red Zebra en The Libertines doet het beste reeds vermoeden. Het leuke aan deze muziek is echter dat de jongens van Suncreek er wel degelijk een eigen draai aan geven. De beïnvloeding van hun grote voorbeelden is uiteindelijk geen flauw afgietsel geworden, maar een goede mix van de stijlen die ze graag horen.

Naar aansleep van een eerste album, dat werd opgenomen op een korte werkdag in Trix, verschijnen vandaag drie singles. De eerste kreeg de naam “Bars in the Door”. Dit nummer begint rustig en dromerig, maar wordt in het refrein zwieriger en spannend. De uitloper zorgt voor een leuke combinatie die op geen enkel moment verveelt. “Funeral Party” start zoals een goed nummer van The Cure, en dat mag een compliment genoemd worden. Het is monotoner, maar bezit zeker nog genoeg kwaliteit.

Tenslotte begint “Madison” met de langste intro. Dit nummer heeft een sterke opbouw en heeft meer luisterbeurten nodig dan de vorige twee singles. Deze opbouw neemt het nummer mee gedurende de volledige luisterbeurt, maar Suncreek slaagt er wel in om dit op een of andere vreemde manier toch catchy te laten klinken. Dat mag ook wel de conclusie zijn van alle nummers: ze zijn sterk genoeg op zich, en toch vergeet Suncreek niet om er iets vlots en luisterbaar in te steken. Ook de stem mag gerust als pluspunt genoteerd worden, want die past wonderwel perfect bij dit soort muziek. Wat ons betreft: laat dat album maar volledig horen!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Palaye Royale - Fever Dream (★★★½): Musical in delirium

Fans weten dat de unieke sound van de gebroeders Kropp zich niet makkelijk laat capteren onder de noemer van één genre. Palaye…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Frankie and the Witch Fingers – “Electricide” & “Chalice”

Twee jaar geleden mochten we met Monsters Eating People Eating Monsters het laatste album van de garagerockers van Frankie and the Witch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR - "Sand on the Beach"

Bijna feest, want in januari is het officieel tien jaar sinds het debuutalbum van FIDLAR op de wereld werd gelost. Vandaag vieren we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.