Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Travis Barker feat. Run The Jewels – “Forever”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Travis Barker feat. Run The Jewels – “Forever”

Het is wellicht geen overdrijving om te stellen dat Travis Barker een van de bekendste drummers ter wereld is. De vol getatoeëerde Amerikaan is vooral bekend van Blink 182, maar verzorgde ook al de drums bij Antemasque en Post Malone. Momenteel is hij echter druk bezig met zijn eigen soloproject. Aangezien Barker voornamelijk drummer is, voelt hij zich ook genoodzaakt om zijn connecties in de muziekwereld aan te spreken voor dit project. Zo hoorden we op eerdere singles al Wiz Khalifa en Rick Ross. Op de nieuwste single nemen Killer Mike en El-P, ook wel bekend als Run The Jewels, de strofes op zich.

“Forever” schiet uit de startblokken met, hoe kan het ook anders, de drums van Barker. Het is echter niet lang wachten op de eerste strofe van Killer Mike. Run The Jewels gaat volop met de aandacht lopen op dit nummer, wat voor een soloproject van een andere artiest misschien niet de meest ideale situatie is. De poppunk roots van Barker zijn nergens te bespeuren in de strakke hiphop productie. Dat hoeft natuurlijk niet, maar Barkers exploratie naar hiphop reikt niet veel verder dan een strakke groove op de drums als basis van El-P’s synths.

Hoewel we “Forever” niet meteen als een slecht nummer zouden bestempelen, vinden we dat het meer als een Run The Jewels nummer met Travis Barker op de drums klinkt dan een Travis Barker nummer met een feature van Run The Jewels. Mochten we dit nummer terugvinden op het laatste album van RTJ zouden we er waarschijnlijk minder bezwaren tegen hebben. Hier voelt het jammer genoeg aan alsof Barker andere artiesten nummers laat schrijven waarvoor hij vervolgens de ritmesectie verzorgt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 - "FELL IN LOVE"

Het illustere blink-182, bestaande uit Mark Hoppus, Travis Barker en de onvermoeibare Tom DeLonge, is momenteel bezig aan een Europese tournee en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 - "DANCE WITH ME"

Wie herinnert zich de videoclips van “All the Small Things” en “What’s My Age Again” van blink-182 niet? In wat wordt aangekondigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.