Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Travis Barker feat. Run The Jewels – “Forever”

Het is wellicht geen overdrijving om te stellen dat Travis Barker een van de bekendste drummers ter wereld is. De vol getatoeëerde Amerikaan is vooral bekend van Blink 182, maar verzorgde ook al de drums bij Antemasque en Post Malone. Momenteel is hij echter druk bezig met zijn eigen soloproject. Aangezien Barker voornamelijk drummer is, voelt hij zich ook genoodzaakt om zijn connecties in de muziekwereld aan te spreken voor dit project. Zo hoorden we op eerdere singles al Wiz Khalifa en Rick Ross. Op de nieuwste single nemen Killer Mike en El-P, ook wel bekend als Run The Jewels, de strofes op zich.

“Forever” schiet uit de startblokken met, hoe kan het ook anders, de drums van Barker. Het is echter niet lang wachten op de eerste strofe van Killer Mike. Run The Jewels gaat volop met de aandacht lopen op dit nummer, wat voor een soloproject van een andere artiest misschien niet de meest ideale situatie is. De poppunk roots van Barker zijn nergens te bespeuren in de strakke hiphop productie. Dat hoeft natuurlijk niet, maar Barkers exploratie naar hiphop reikt niet veel verder dan een strakke groove op de drums als basis van El-P’s synths.

Hoewel we “Forever” niet meteen als een slecht nummer zouden bestempelen, vinden we dat het meer als een Run The Jewels nummer met Travis Barker op de drums klinkt dan een Travis Barker nummer met een feature van Run The Jewels. Mochten we dit nummer terugvinden op het laatste album van RTJ zouden we er waarschijnlijk minder bezwaren tegen hebben. Hier voelt het jammer genoeg aan alsof Barker andere artiesten nummers laat schrijven waarvoor hij vervolgens de ritmesectie verzorgt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sueco – “Paralyzed”

Sueco (The Child), die naam en faam maakte via TikTok met zijn single “Fast”, brengt twee jaar na zijn monsterhit een nieuw…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
AlbumsRecensies

Bebe Rexha - Better Mistakes (★★½): Fouten zijn menselijk

De Amerikaanse popster Bebe Rexha bezorgde ons in het verleden al heel wat radiohits door samen te werken met onder andere Martin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.