Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Snow Patrol (and The Saturday Songwriters) – “Reaching Out To You”

©CPU – Stijn Verbruggen

Ook Snow Patrol wist zich tijdens deze lockdown bezig te houden met het maken van muziek. Frontman Gary Lightbody ging namelijk iedere zaterdag live op Instagram en schreef met zijn fans nummers. In totaal werden er twaalf nummers geschreven en gemaakt, die worden nu gereduceerd tot vijf en komen uit in de vorm van een ep onder de naam The Fireside Sessions. Voor de gelegenheid verschijnt de ep dan ook onder de naam van Snow Patrol and The Saturday Songwriters om de fans die hielpen ook in de aandacht te zetten.

Vandaag verschijnt met “Reaching Out To You” een eerste single uit de ep en het is een klassiek Snow Patrol nummer geworden. Het is goed dat het nummer ook een echte release krijgt, want aan de hand van de volledige bandinvulling komt de muziek van Snow Patrol het best tot zijn recht. Vooral als de song op zijn eind helemaal ontplooit en uit zijn voegen barst. Samen met producer Iain Archer heeft Snow Patrol alvast een gezellig quarantainenummer weten te maken, als de rest van de ep dit aanhoudt, zijn we alweer een leuk quarantainealbum rijker.

Op 21 augustus verschijnt de volledige ep, het is de eerste plaat met nieuwe muziek sinds de comeback in 2018 met Wildness.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2932 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Wild Pink – A Billion Little Lights (★★): Oersaaie bakvissenmuziek

Jezus. Wij hebben als recensent de gewoonte een plaat drie keer te beluisteren vooraleer een oordeel te vellen, maar soms is dat…
AlbumsRecensies

Snow Patrol (and the Saturday Songwriters) - The Fireside Sessions (★★★): Corona kampvuur

Als je al eens graag naar een Belgisch festival gaat – excuseer, ging – dan is de kans redelijk groot dat je…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Snow Patrol komt naar de Lokerse Feesten 2020!

Het tiendaagse stadsfestival Lokerse Feesten trekt tussen 31 juli en 9 augustus 2020 weer heel wat internationale en nationale toppers naar de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.