Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Snow Patrol (and The Saturday Songwriters) – “Reaching Out To You”

©CPU – Stijn Verbruggen

Ook Snow Patrol wist zich tijdens deze lockdown bezig te houden met het maken van muziek. Frontman Gary Lightbody ging namelijk iedere zaterdag live op Instagram en schreef met zijn fans nummers. In totaal werden er twaalf nummers geschreven en gemaakt, die worden nu gereduceerd tot vijf en komen uit in de vorm van een ep onder de naam The Fireside Sessions. Voor de gelegenheid verschijnt de ep dan ook onder de naam van Snow Patrol and The Saturday Songwriters om de fans die hielpen ook in de aandacht te zetten.

Vandaag verschijnt met “Reaching Out To You” een eerste single uit de ep en het is een klassiek Snow Patrol nummer geworden. Het is goed dat het nummer ook een echte release krijgt, want aan de hand van de volledige bandinvulling komt de muziek van Snow Patrol het best tot zijn recht. Vooral als de song op zijn eind helemaal ontplooit en uit zijn voegen barst. Samen met producer Iain Archer heeft Snow Patrol alvast een gezellig quarantainenummer weten te maken, als de rest van de ep dit aanhoudt, zijn we alweer een leuk quarantainealbum rijker.

Op 21 augustus verschijnt de volledige ep, het is de eerste plaat met nieuwe muziek sinds de comeback in 2018 met Wildness.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 juli 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief