Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mildlife – “Vapour”

Als je ziet wat er tegenwoordig allemaal uit Australië in onze oorkanalen terechtkomt, zou je zomaar kunnen stellen dat de meest boeiende en florerende muziekscene zich in dat land bevindt. Eentje die de psychedelische sounds van het continent mixt met een heerlijke groove, is Mildlife. De groep uit Melbourne kwam exact twee maanden geleden met de aankondiging dat op 18 september hun tweede album Automatic in de rekken zal liggen. Daarbij werd de heerlijke eerste single, “Rare Air”, gelost. Vandaag verschijnt met “Vapour” al een tweede voorsmaakje.

Waar “Rare Air” ons bijna zeven minuten in een zweverige, doch dansbare trance liet gaan, pakt “Vapour” het compacter aan. Van bij het begin zet er namelijk een groove aan die meer dan vier minuten voor de dynamiek doorheen de song zorgt. Met herkenbare fluitgeluiden wordt de exotische sound van de band wat kracht bijgezet waardoor de extase bij momenten compleet is. Het voelt aan als een climax binnen een song die eigenlijk een constant tempo aanhoudt, en het is fijn dat er van die details worden toegevoegd. Zo kruipen er ook iets meer krachtige synths in het geheel en hoor je op het eind een heuse eighties vibe terugkeren. “Vapour” zal niet snel verdampen, maar zal eerder een druk op de repeatknop veroorzaken.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mildlife - "Return To Centaurus"

De laatste keer dat we nieuwe muziek uit het kamp van Mildlife kregen, dateert toch ook alweer van 2020. Met Automatic hadden…
LiveRecensies

Mildlife @ Ancienne Belgique (AB Club): Grooven op maandag

De Australiërs van Mildlife zijn al enkele jaren bezig met de wereld blij te maken en vooral te laten swingen op hun…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #24

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.