Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mildlife – “Vapour”

Als je ziet wat er tegenwoordig allemaal uit Australië in onze oorkanalen terechtkomt, zou je zomaar kunnen stellen dat de meest boeiende en florerende muziekscene zich in dat land bevindt. Eentje die de psychedelische sounds van het continent mixt met een heerlijke groove, is Mildlife. De groep uit Melbourne kwam exact twee maanden geleden met de aankondiging dat op 18 september hun tweede album Automatic in de rekken zal liggen. Daarbij werd de heerlijke eerste single, “Rare Air”, gelost. Vandaag verschijnt met “Vapour” al een tweede voorsmaakje.

Waar “Rare Air” ons bijna zeven minuten in een zweverige, doch dansbare trance liet gaan, pakt “Vapour” het compacter aan. Van bij het begin zet er namelijk een groove aan die meer dan vier minuten voor de dynamiek doorheen de song zorgt. Met herkenbare fluitgeluiden wordt de exotische sound van de band wat kracht bijgezet waardoor de extase bij momenten compleet is. Het voelt aan als een climax binnen een song die eigenlijk een constant tempo aanhoudt, en het is fijn dat er van die details worden toegevoegd. Zo kruipen er ook iets meer krachtige synths in het geheel en hoor je op het eind een heuse eighties vibe terugkeren. “Vapour” zal niet snel verdampen, maar zal eerder een druk op de repeatknop veroorzaken.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2899 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #24

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mildlife - "Rare Air"

Dat ze in Australië beter dan elders weten hoe je smooth psychedelische muziek maakt, bewijst het grootse arsenaal aan bands in dat…
LiveRecensies

Best Kept Secret 2019 (Festivaldag 2): Verrassingen onder de warme zon

De tweede dag van een festival gaat altijd wat moeizamer van start als zijn voorganger. Gelukkig was er een mooie line-up die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.