Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mildlife – “Rare Air”

Dat ze in Australië beter dan elders weten hoe je smooth psychedelische muziek maakt, bewijst het grootse arsenaal aan bands in dat genre die steeds meer boven de oppervlakte uitstijgen. Eentje daarvan, Mildlife, brengt sinds hun debuutplaat in 2017 jaarlijks een single uit. Geen slechte strategie, want vorig jaar nog speelden ze op Best Kept Secret in Nederland. Dit jaar kregen we er nog geen, maar daar is nu met “Rare Air” verandering in gekomen. En er is meer, want het lijkt erop dat ze hun strategie omgooien en met een tweede plaat komen. Automatic noemt het beestje, het bevat zes nummers en verschijnt op 18 september. Iets om naar uit te kijken dus!

Op Spotify krijg je van single “Rare Air” ook een edit, maar wij doen het toch het liefst met de zes minuten versie. Daarin krijgt het nummer echt de tijd om zich volledig te ontplooien met een tamelijk mysterieuze intro die ervoor zorgt dat je aandacht gevestigd blijft op de muziek. Eens de groovy synth en drums erin komen en het nummer een dansbaar kantje krijgt, voel je dat de band alweer een prachtige cohesie van funk, psychedelica, krautrock en jazz met zich meebrengt. “Rare Air” zorgt voor een geweldig zonnig sfeertje, de perfecte track om deze zomer op repeat te zetten dus.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3468 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Mildlife @ Ancienne Belgique (AB Club): Grooven op maandag

De Australiërs van Mildlife zijn al enkele jaren bezig met de wereld blij te maken en vooral te laten swingen op hun…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Automatic - "Venus Hour"

Het Amerikaanse postpunktrio Automatic bereidt zich voor op een drukke zomer met de release van een tweede langspeler binnenkort. Na debuutplaat Signal in…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #24

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.