Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mildlife – “Rare Air”

Dat ze in Australië beter dan elders weten hoe je smooth psychedelische muziek maakt, bewijst het grootse arsenaal aan bands in dat genre die steeds meer boven de oppervlakte uitstijgen. Eentje daarvan, Mildlife, brengt sinds hun debuutplaat in 2017 jaarlijks een single uit. Geen slechte strategie, want vorig jaar nog speelden ze op Best Kept Secret in Nederland. Dit jaar kregen we er nog geen, maar daar is nu met “Rare Air” verandering in gekomen. En er is meer, want het lijkt erop dat ze hun strategie omgooien en met een tweede plaat komen. Automatic noemt het beestje, het bevat zes nummers en verschijnt op 18 september. Iets om naar uit te kijken dus!

Op Spotify krijg je van single “Rare Air” ook een edit, maar wij doen het toch het liefst met de zes minuten versie. Daarin krijgt het nummer echt de tijd om zich volledig te ontplooien met een tamelijk mysterieuze intro die ervoor zorgt dat je aandacht gevestigd blijft op de muziek. Eens de groovy synth en drums erin komen en het nummer een dansbaar kantje krijgt, voel je dat de band alweer een prachtige cohesie van funk, psychedelica, krautrock en jazz met zich meebrengt. “Rare Air” zorgt voor een geweldig zonnig sfeertje, de perfecte track om deze zomer op repeat te zetten dus.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 mei 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief