Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maroon 5 – “Nobody’s Love”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maroon 5 – “Nobody’s Love”

Het is alweer bijna een jaar geleden sinds de laatste release van Maroon 5. De groep uit Los Angeles haalde toen voor het nummer “Memories” inspiratie uit de melodie van “Canon in D” van de Duitse componist Johann Pachelbel en dit viel bij velen in de smaak. De tonen van het nummer weergalmen af en toe nog eens in ons hoofd, al zullen ze vanaf nu misschien vergezeld worden door die van hun nieuwste nummer “Nobody’s Love”. Dit keer leende de Amerikaanse band geen melodie van een klassiek pianostuk, al slagen ze er wel weer in om een zwoele popsong af te leveren. Het nummer is ietwat zweverig en rustig, wat meteen typerend is voor de recentere nummers van de band. Hierdoor blijven de fans van de oudere albums wat op hun honger zitten. De karakteristieke stem van Adam Levine maakt veel goed, al blijft het toch een twijfelgeval of het nummer wel catchy genoeg is.

Het is altijd een beetje spannend welke muziekvideo de mannen van Maroon 5 weer in petto hebben en ook deze keer komen ze weer verrassend uit de hoek. Regisseur David Dobkin, die de videoclips van de hits “Memories”, “Sugar” en “Girls Like You” op zijn naam heeft staan, koos er dit keer voor om de video op te nemen met een iPhone. Op het eerste gehoor lijkt dit nummer het zoveelste liefdeslied van de Amerikaanse popgroep, maar de werkelijke boodschap die ze willen meegeven, zit in de muziekvideo van “Nobody’s Love”. Hierdoor verdwijnt de tekst van het nummer wat naar de achtergrond. In de clip is enkel leadzanger Adam Levine te zien terwijl hij ’s nachts alleen een joint zit te roken in Los Angeles. Dit kan eerst de wenkbrauwen doen fronsen, maar op het einde wordt het statement verduidelijkt door een citaat van de American Civil Liberties Union (ACLU). De band ijvert namelijk voor het legaliseren van marihuana om zo een einde te maken aan de ‘marihuanaoorlog’. Hierbij maakten ze ook bekend dat ze geld zullen doneren aan de organisatie.

Enkele weken geleden kwam de muziekgroep nog in het nieuws toen bekend raakte dat bassist Mickey Madden werd gearresteerd na beschuldigingen van huiselijk geweld en daardoor voor onbepaalde tijd uit de band stapt.

Facebook / Twitter / Website

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maroon 5 - "Middle Ground"

De hits van Maroon 5 zijn al even niet meer op een hand te tellen. De Amerikaanse band rond Adam Levine bestaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CXLOE – “Cheating On Myself”

Hoewel velen nog niet van CXLOE gehoord zullen hebben, mag je jezelf gerust een grote artiest noemen als je al teksten schreef…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whitney - SPARK (★★★★): Vernieuwend en toch vertrouwd

De afgelopen weken stuurde Whitney reeds vijf nummers van hun toekomende album SPARK de wijde wereld in. We konden in die nummers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.