Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ski Mask The Slump God – “Burn The Hoods”

Voor weinig rappers sloeg het noodlot zo hard toe als voor Stokeley Clevon Goulbourne. In 2018 overleed zijn beste vriend XXXTentacion aan een schotwonde, vorige zomer overleed zijn andere vriend Juice WRLD aan een overdosis. Ski Mask The Slump God heeft het hier nog steeds ongelofelijk moeilijk mee en eert zijn vrienden bij elk optreden dat hij geeft. Nu komt er echter nog een andere kopzorg bij: Black Lives Matter. Als zwarte – nogal anarchistische – rapper heeft hij een sterk uitgesproken mening over de VS en wat er allemaal foutloopt. “Burn The Hoods” gaat hierover. Hoewel het nummer al voor de eerste keer in oktober geteased werd, toen er zogezegd nog geen vuiltje aan de lucht was, had Ski Mask al lang door dat er dringend verandering moest komen. Nu, te midden van de BLM-beweging, brengt Ski zijn nummer uit, vergezeld van een videoclip. Controversieel, uiteraard.

Al van het begin is het duidelijk dat de ‘hoods’ uit “Burn The Hoods” niet enkel staan voor de Amerikaanse wijken die branden. Het is een woordspeling op de kappen die door Ku Klux Klanleden worden gedragen. In de videoclip krijgen die er stevig van langs, maar ook in de lyrics is Ski’s boodschap glashelder. ‘Fuck, my president, Donald Trump’ en ‘America sucks’ passeren de revue, waarmee Ski duidelijk maakt wat hij denkt van zijn land. Dit alles gebeurt op een beat van YoungKio – de Nederlandse kerel achter Lil Nas X’ “Old Town Road” – en naar goede gewoonte maakt Ski talloze verwijzingen naar popcultuur. Dit keer is het de beurt aan Scooby Doo, Inspector Gadget, Blues Clues en nog veel meer. Het mag een wonder heten dat Ski Mask The Slump God nog zo’n klare taal kan spreken wanneer hij eigenlijk zoveel nonsens in zijn teksten steekt.

“Burn The Hoods” duurt nog geen twee minuten. Dat komt omdat de verse van TisaKorean uit het eindresultaat is weggelaten. Die kan je nog terugvinden op zijn Instagrampagina, maar voegt niet veel toe aan het eindproduct. Ski Mask The Slump God vertelt alles wat er te zeggen valt.

Facebook / Instagram / Twitter / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

ROLLING LOUD 2023 (Festivaldag 2): Dag van het daverende asfalt

De sfeervolle omgeving van Rotterdam Ahoy wordt al voor het middaguur weer gevuld met een menigte van hiphopliefhebbers, klaar voor de tweede…
LiveRecensies

Les Ardentes 2019 (Festivaldag 3): Genieten van de kleine dingen

Gisteren was het al dag drie op Les Ardentes en in onze ogen ook de minste dag op vlak van line up….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.