FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

AMOK (Brugge) maakt programma bekend met Altın Gün, PAARD., Aksak Maboul, Ami Dang en meer

Altin Gün © Bart Heemskerk

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, maakt kunstencentrum KAAP zich op voor een tweede editie van stadsfestival AMOK. Tien dagen lang zal AMOK een eigen universum vol muzikale ontdekkingen en avonturen in de Brugse binnenstad uitbouwen. Dit zal gebeuren op tal van bijzondere locaties: van kerken en kapellen tot jazzclubs en theaterzalen. Zo wilt de organisatie tal van verrassende artiesten op een toegankelijke manier bij de mensen brengen. Wie die artiesten zijn, werd vandaag bekend gemaakt.

Het festival begint met een heuse AMOKATHON, een avond waar maar liefst twaalf opkomende Belgische artiesten gratis zullen optreden op verschillende plaatsen in Brugge. Met volgende namen is er aan kwaliteit en variatie in ieder geval geen gebrek: Mattias De Craene, Dijf Sanders, Bas Bulteel Trio, PAARD., SUMI, Don Kapot, Jamaican Jazz Orchestra, Nicolas Mortelmans, Hi Hawaii, Sitting Horns, Azmari en Nele De Gussem. Het wordt in ieder geval moeilijk om hieruit een route samen te stellen, maar gelukkig zijn de optredens verspreid van de late namiddag tot de nacht.

Op de andere dagen zijn er nog meer boeiende optredens geprogrammeerd. Zo is de Belgische cultband Aksak Maboul helemaal terug en kan je hen live zien samen met Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou die muziek maken die geworteld is uit de Ghanese cultuur. De Turks-Nederlandse band Altin Gün is dan alweer best populair geworden met hun opzwepende Anatolische muziek, maar ook Ami Dang die zal openen bracht met Parted Plains vorig jaar een prachtig album uit waar ze elektronica mengt met Indische sitarmuziek. Verder is er ook Robin Verheyen, die als muzikant bij TaxiWars even vertrouwd als verrassend is, en een jazzy double bill met Simon Segers & Naima Joris.

Daarnaast zijn er ook kruisbestuivingen tussen disciplines op AMOK. De performance Come On Feet van granvat combineert vitale muziek met dans die op zijn beurt wordt voorafgegaan door een danssolo van Nadine Baboy. Ook Simon Mayer zal een dansvoorstelling geven. Artists in residence Witch’n’Monk brengen dan weer een live-soundtrack op de film El abrazo de la serpiente.

Verder is er ook een ritueel parcours dat in het teken staat van muziek rondom ritueel en trance op locaties met overweldigend religieus patrimonium van Brugge. Met An Pierlé Quartet en Pascal Schumacher staat het begin en het einde van je tocht al vast, maar voor de rest kan je zelf kiezen wie je ziet: Schroothoop, Matteo Myderwyk, Benjamin Glorieux of Stéphane Galland en daarna Ben Bertrand, ZEA & Jan Oscar Hoogland, Indrė Jurgelevičiūtė & Bert Cools of Witch’n’Monk.

Het slotstuk van de tiendaagse is de Sunday Service. Hier wordt er teruggeblikt op alle creaties van het festival, zal je artiesten kunnen ontmoeten, kun je proeven van de Hindu bowls van chef Bhumi en is er een optreden van Karen Willems met Ami Dang. In Sunday Service komen alle grote en kleine rituelen die zich ontwikkelden tijdens AMOK samen.

AMOK vindt plaats in Brugge van 2 t.e.m. 11 oktober. Tickets en alle informatie kan je op de site terugvinden.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mygun - “Space Hotel”

Grunge uit Brugge, zoiets kan je niet verzinnen. Alleen daarom al hebben we het voor Mygun. We vonden hun ep Dry Season…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Amber Broos - "Amok"

Amber Broos gaat mooie tijden tegemoet. De rijzende ster in de technowereld mag zich onder de veilige vleugels van Tomorrowland ontplooien en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Comet Is Coming naar Cactusfestival 2023!

Vorige zondag nog streek The Comet is Coming neer in de Brusselse Ancienne Belgique en vandaag worden de Londenaars toegevoegd aan de affiche…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.