Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Emma-Jean Thackray – “UM 음”

Emma-Jean Thackray is een artieste die ons steeds meer begint te fascineren naargelang we nieuw materiaal van haar horen. De Britse jazztrompetiste overtuigde eerder dit jaar met haar bijzondere ep Rain Dance, maar heeft al een nieuw droomproject in de steigers staan. UM YANG 음 양 is een plaat die geïnspireerd is op het Taoïsme dat ze leerde kennen dankzij haar vader. De titel van het werk verwijst dan ook naar de dualiteit en de harmonie: ‘Um Yang’ is Koreaans voor ‘Yin & Yang’. “UM 음” en “YANG 양” zijn de twee delen waaruit het project bestaat, en naar dat eerste kunnen we alvast luisteren in afwachting tot de release op 31 juli.

Samen met een indrukwekkend ensemble laat Emma-Jean Thackray “UM 음” evolueren in een tien minuten durende veelzijdige compositie. De artieste brengt veel invloeden op een bijzonder persoonlijke manier samen. Het nummer groeit vanuit een sereen, maar mystiek tapijt van klanken naar een meer ritmisch geheel. Er wordt een potige groove neergelegd door sousafonist Ben Kelly die dan weer perfect gecontrasteert door tal van avant-garde en spirituele elementen. Zo declameert Thackray ‘Almost balance’ als een mantra terwijl de blazers freejazz-gewijs dartelen naar een grootse climax. Het is mooi om te horen hoe Emma-Jean Thackrays werk niet alleen steeds beter wordt, maar ook steeds dieper graaft in haar persoonlijkheid.

UM YANG 음 양  verschijnt op 31 juli via Night Dreamer.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Emma-Jean Thackray – UM YANG 음 양 (★★★★): Kort, maar bijzonder krachtig

De Britse jazzscene blijft onvoorspelbaar: neem bijvoorbeeld het veelzijdige multitalent Emma-Jean Thackray. Met de release van deze Um Yang ep beklemtoont de…
LiveRecensies

Maisha @ De Roma: Hoofdrol in de huidige Londense jazz

Op het compilatiealbum, We Out Here, kregen we al een klein voorsmaakje van wat er allemaal in de Londense jazzwereld aan de gang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.