Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Apricot Ink – “Lucky Rainbow” en “Carmelyzed Crusade”

Het komt misschien doordat het land redelijk afgezonderd ligt van de rest van de wereld, maar hier in Europa krijgen we niet al te veel Australisch talent te horen. Desalniettemin barst het daar ‘down under’ van de veelbelovende bands. Zo staat er met Apricot Ink vandaag weer een viertal op dat we in het oog moeten houden. Het valt met zo’n nieuwe band ook altijd af te wachten  voor welke richting er wordt gekozen en dat is hier nog niet helemaal duidelijk. Met invloeden van zowel The xx als Mac Miller en BENEE krijgen we op – meteen de dubbelsingle – “Lucky Rainbow” en “Carmelyzed Crusade” dan ook een waaier aan genres voorgeschoteld. Een bont allegaartje dus, dat Apricot Ink, maar fruit gaat er altijd in!

Fris en fruitig is meteen ook wat we van “Lucky Rainbow” kunnen zeggen. Het nummer redelijk mysterieus met wat donkere elektronica, maar de sfeer heeft iets meeslepend. Het nummer werd geschreven na een nachtje uit en gaat over elkaar terug vinden, waardoor de relatie kan groeien. Het is bijna zoals het vinden van geluk aan het einde van de regenboog, alleen is de regenboog in dit nummer het geluk. Er gebeurt misschien niet superveel doorheen de song, maar wat er gebeurt weet ons wel te boeien. De zwoele bassen en synths zorgen voor de extra smaak en het is dat wat Abricot Ink zo lekker maakt. Graag meer van dat in de toekomst!

Op “Carmelyzed Crusade” trekt de band die chille lijn door, maar dit keer zonder dat vleugje mysterie. Met wat exotische elektronica en een zomers gitaartje neigt de temperatuur al naar boven, maar als die dromerige zang erbij komt, is de toon helemaal gezet. Het tempo ligt redelijk traag, maar dat komt de chille sfeer helemaal ten goede. Het is een beetje sloom dromen met Apricot Ink en met de stijgende temperaturen deze week, komt dat helemaal niet ongelegen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.