Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rejjie Snow (feat. MF DOOM & Cam O’bi) – “Cookie Chips”

©CPU – Bert Savels

Rejjie Snow kwam al op negentienjarige leeftijd binnen in de muziekwereld nadat hij zijn eerste ep Rejovic uitbracht in 2013. Na enkele losse singles waaronder D.R.U.G.S. en Pink Beetle, volgde in 2017 ook zijn debuutalbum The Moon & You. Nog geen jaar later was hij al terug met het goed gesmaakte Dear Annie, maar hierna werd het weer stil rond de Ierse rapper met het sappige Amerikaanse accent, dat hij overhield aan zijn schooltijd in de Verenigde Staten. Zijn terugkeer wou hij niet onopgemerkt laten voorbijgaan dus koos Rejjie om voor zijn nieuw album samen te werken met niemand minder dan MF DOOM, de gemaskerde rapper die wordt gezien als de peetvader van de abstract hiphop.

Het nummer start met een melodische doch old school hiphopbeat waarbij Cam O’bi met zijn zachte stem de diepere stem van Rejjie goed aanvult. De Ier kijkt nostalgisch terug op zijn kindertijd met Pokémon en Chicken Little, die veel makkelijker verliep dan nu het geval is. Later in het nummer krijgen we natuurlijk ook nog MF DOOM die met zijn pienterekenbare stijl het nummer afsluit. Ook hij doet dit met een nostalgische kijk, maar dan op een stukgelopen liefde, in plaats van zijn kindertijd.

Op zijn Instagram liet Rejjie Snow weten dat het niet bij deze ene single met MF DOOM blijft, maar dat er in 2020 ook een album zit aan te komen van deze twee heren. Een releasedatum werd nog niet meegegeven.

Rejjie Snow: Facebook / Instagram / Twitter

MF DOOM: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L'Impératrice & Rejjie Snow - "Everything Eventually Ends"

Met Tako Tsubo zette L’Impératrice niet alleen hun thuisland Frankrijk aan het dansen. Het succes van het Parijse zestal reikt inmiddels zelfs tot Istanbul…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse - "No Gold Teeth" (feat. Black Thought)

Danger Mouse is zonder twijfel een van de meest invloedrijke producers en muzikanten ooit. Om volledig uit te leggen wat deze man…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.