banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rejjie Snow (feat. MF DOOM & Cam O’bi) – “Cookie Chips”

©CPU – Bert Savels

Rejjie Snow kwam al op negentienjarige leeftijd binnen in de muziekwereld nadat hij zijn eerste ep Rejovic uitbracht in 2013. Na enkele losse singles waaronder D.R.U.G.S. en Pink Beetle, volgde in 2017 ook zijn debuutalbum The Moon & You. Nog geen jaar later was hij al terug met het goed gesmaakte Dear Annie, maar hierna werd het weer stil rond de Ierse rapper met het sappige Amerikaanse accent, dat hij overhield aan zijn schooltijd in de Verenigde Staten. Zijn terugkeer wou hij niet onopgemerkt laten voorbijgaan dus koos Rejjie om voor zijn nieuw album samen te werken met niemand minder dan MF DOOM, de gemaskerde rapper die wordt gezien als de peetvader van de abstract hiphop.

Het nummer start met een melodische doch old school hiphopbeat waarbij Cam O’bi met zijn zachte stem de diepere stem van Rejjie goed aanvult. De Ier kijkt nostalgisch terug op zijn kindertijd met Pokémon en Chicken Little, die veel makkelijker verliep dan nu het geval is. Later in het nummer krijgen we natuurlijk ook nog MF DOOM die met zijn pienterekenbare stijl het nummer afsluit. Ook hij doet dit met een nostalgische kijk, maar dan op een stukgelopen liefde, in plaats van zijn kindertijd.

Op zijn Instagram liet Rejjie Snow weten dat het niet bij deze ene single met MF DOOM blijft, maar dat er in 2020 ook een album zit aan te komen van deze twee heren. Een releasedatum werd nog niet meegegeven.

Rejjie Snow: Facebook / Instagram / Twitter

MF DOOM: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Atmosphere - WORD? (★★★½): Vertrouwde thema's op nieuwe beats

Atmosphere is een van die namen uit de hiphopwereld waarbij we twee keer moeten nadenken vooraleer we ze associëren met de term…
AlbumsRecensies

Czarface & MF DOOM - Super What? (★★★½): Hulde aan een afwezig genie

Het was ergens halverwege december dat BADBADNOTGOOD een nieuw nummer uitbracht voor de soundtrack van de zoveelste nieuwe update van GTA V…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD & MF DOOM - "The Chocolate Conquistadors"

Veel horen we niet meer van veteraan MF DOOM, maar als de stripgeobsedeerde gemaskerde MC nog eens uit zijn (bat)cave komt, is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.