Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fit for a King – “God of Fire”

Fit for a King, ook wel afgekort tot FFAK, is een Amerikaanse metalcoreband uit Tyler, Texas. “God of Fire” is hun laatste wapenfeit en de nieuwe single voor hun opkomende album The Path. De nieuwe nummers op dit album zouden volgens de band een grotere metalfeel moeten hebben dan hun eerdere werk. De leden van de band zijn gelovig, en dat reflecteert zich in de tekst van “God of Fire”; met het nummer proberen ze aan te kaarten dat godsdienst een middel is om hoop en verlossing te creëren, maar dat sommige mensen angst meer lijken te waarderen dan liefde.

“God of Fire” is opgebouwd rond twee verschillende djentriffs die zonder twijfel het meest memorabele deel zijn van de single. De ene riff keert verschillende keren terug doorheen het nummer, terwijl de andere riff enkel wordt benut in de breakdown. De vocals van “God of Fire” zijn ruw, donker en zeer agressief. Clean vocals waren niet aan de orde. Het leek wel alsof de melodie van de zang even ondergeschikt was aan het overbrengen van het juiste verontwaardigd gevoel. “God of Fire” werd hierdoor een straight to the point metalcorenummer dat je meteen bij de keel probeert te grijpen.

Facebook

2 posts

About author
Ruben studeert communicatiewetenschappen aan de UGent. Wanneer hij niet bezig is met school is de kans groot dat hij over muziek schrijft, ernaar luistert of zelf muziek aan het maken is met zijn band: Homemade Hand Grenade.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Every Time I Die – “Planet Shit”

In de laatste tien maanden bracht Every Time I Die reeds vijf singles uit voor hun aanstaande album Radical. Nu zijn de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Came As Romans – “Black Hole” (feat. Caleb Shomo)

Sinds het overlijden van zanger Kyle Pavone in 2018 heeft We Came As Romans zich beperkt tot drie releases. Met “Carry The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.