Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Easy Life – “Pop Tarts”

Easy Life is één van de leukste nieuwe bandjes die het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft. Dat ze zo leuk zijn, is dan ook te zien aan hun populariteit die de laatste tijd zienderogen stijgt. De band uit Leicester weet maandelijks een dik miljoen Spotifyluisteraars te overtuigen en ook live staan ze wereldwijd op de middelgrote podia. De reden van die populariteitsboost hebben ze voor een deel te danken aan hun hoge positie in de BBC Sound of 2020-shortlist, maar laten we eerlijk zijn… zonder die wedstrijd hadden ze er ook wel gestaan. Zo kent iedereen die een beetje met muziek bezig is wel hun hitsingletje “Nightmares”. Een nummer dat eigenlijk nooit de ‘grootse’ release kreeg die het verdiende. Daarom komt de band vandaag naar buiten met who gives a f*ck. Een dubbelsingle, met als B-kantje “Pop Tarts”.

Waar op A-kant “Nightmares” nog dat vrolijke trompetje je trommelvliezen laat dansen, gaat het er op “Pop Tarts” wat donkerder aan toe. Een beetje de omgekeerde wereld, als je op de tracktitel oordeelt. Donkere synths en een bewerkte stem van Murray Matravers staan centraal op het nummer. Het gaat er redelijk gezapig aan toe en de vele elektronische effectjes doen daar nog een schepje bovenop. Tussendoor verandert het dromerige gezang soms in rappen, maar over het algemeen kabbelt “Pop Tarts” gewoon een beetje voort. Er gebeurt niet al te veel, maar dat het daarom saai is, zouden we nu ook weer niet durven zeggen. Het is een andere kant van Easy Life, maar niet meteen het beste wat we al van de band hoorden. Zeker niet als je dit nummer naast “Nightmares” legt.

Op dinsdag 24 november speelt Easy Life in de Botanique in Brussel.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

10 juli 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief