Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Papooz – “The Garden”

Een gloednieuwe single van het Franse duo Armand Penicaut en Ulysse Cottin. Onder Papooz leveren deze twee Parijzenaren tropische pop gekenmerkt door harmonieuze vocals met een zekere feelgoodfactor. Na de release van hun debuutalbum Green Juice en de opvolger Night Sketches is deze band al lang geen nieuwkomer meer in de alternatieve scene. Eerder dit jaar slaagden ze er nog in om net voor de lockdown hun eerste Amerikaanse tour neer te zetten, nu zijn ze terug met een nieuw nummer “The Garden”.

“The Garden” vertelt een idyllische scène tussen twee geliefden met als wederkerend toneel, je raadt het al, de tuin. Onder leiding van een orgel, waarvan de sound doet denken aan “Later” van de Belgische band Balthazar, weet dit nummer die dromerige sfeer neer te zetten waarin dit duo net zo uitblinkt. Cottin schetst doorheen de single een romantisch tafereel dat het dankzij toegankelijke lijnen zoals ‘I’m just lying in the garden with my girlfriend, watching airplanes fly. And we love each other’ makkelijk maakt je in de plaats van de protagonist te stellen.

De bijhorende videoclip illustreert een alternatieve versie van het traditionele Bijbelboek Genesis waar Adam en Eva zich in de tuin van Eden bevinden. Doorheen de clip banen Cottin en partner Klara Kirstin, gekleed als Bijbelse figuren, zich een weg doorheen de Franse achtertuinen van de studio waar het nummer is opgenomen wat enkel bijdraagt tot het thema van “The Garden”. Zou dit nummer een voorbode kunnen zijn voor een aanstaand album? Wij zijn alvast benieuwd.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

46 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "It Had To Be You"

In 2016 moest Balthazar nog even op pauze zodat de bandleden elk hun creativiteit hun eigen loop konden laten gaan, maar dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Garden - "Orange County Punk Rock Legend"

In 2011 richtten de Zuid-Californische tweelingbroers Wyatt en Fletcher Shears The Garden op. Ze omschrijven hun muziek als Vada Vada. Deze term,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.