Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore – “CANTALOUPE”

© CPU – Christophe Brysse

Thurston Moore heeft niet stilgezeten na het uiteengaan van Sonic Youth. “Cantaloupe” is de tweede single van zijn zevende soloalbum By the Fire dat 25 september zal uitkomen. Hij werkte hiervoor, zoals dat de laatste platen al het geval was, samen met Sonic Youth drummer Steve Shelley, My Bloody Valentine bassist Deb Googe en gitarist James Sedwards.

“Cantaloupe” heeft het kenmerkende gitaarspel van Moore, maar het nummer lijkt iets meer coherent te zijn dan zijn vroegere no wave nummers bij Sonic Youth (wat overigens wel een beetje jammer is). Op bepaalde momenten doet “Canteloupe” ons zelf denken aan stonerrock. Dit is volledig te wijten aan het ietwat tragere ritme, de sloppy overdriven riffs en het trippy gevoel wanneer je de muziekvideo bekijkt.

De lyrics en muziekvideo amplificeren dat psychedelische stonerrock gevoel enorm. Hij zingt dingen zoals: ‘a tiny sun dancing like a raw egg’ en ‘we’re floating up out of your skin’. Dit alles terwijl je ondertussen kijkt naar een aaneenschakeling van chaotische beelden met vreemde filters, onzuivere camerashots en soms zelfs verschillende video’s die over elkaar zijn geplaatst. Tijdens het luisteren lijkt het alsof we allemaal samen in een collectieve hallucinatie zitten die gecreëerd is door Moore.

“Cantaloupe” is zeker aangenaam om naar te luisteren. Het is ongetwijfeld een van Moores meer toegankelijkere singles. We zijn benieuwd of hij op dit elan gaat verdergaan of toch andere sounds uitprobeert op de andere tracks van zijn nieuwe album.

2 posts

About author
Ruben studeert communicatiewetenschappen aan de UGent. Wanneer hij niet bezig is met school is de kans groot dat hij over muziek schrijft, ernaar luistert of zelf muziek aan het maken is met zijn band: Homemade Hand Grenade.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Thurston Moore – Screen Time (★★★½): Maatschappelijke mijmering met gitaren

Thurston Moore neemt nooit de makkelijkste weg naar het binnenoor. Toch kennen we de don van de dissonantie ook als een geniale…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Green Lung - Black Harvest (★★★★): Loodzware riffs, profetisch gezang, een melancholisch orgel, extase!

Green Lung veroverde in korte tijd een gewichtige plaats onder fans van stoner, doom, psychedelica en gelijkaardige subgenres van de metal- en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Lung - "Reaper's Scythe"

Green Lung, ofwel groene long, verwijst hier niet naar het Amazoneregenwoud maar naar iets nog veel beters. We hebben het namelijk over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.