Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saint Motel – “Preach”

Op een grijze dag als vandaag is Saint Motel het beste dat we je kunnen aanbevelen. De Amerikanen omschrijven hun muziek als droompop, maar eigenlijk zijn ze gewoon muziek makende zonnestraaltjes. Titels als “My Type” en “Cold Cold Man” doen misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar ze zitten ongetwijfeld in je collectieve geheugen gegrift. Op muzikaal vlak is het wel al een aantal jaar bijzonder stil rond de band. Hun laatste plaat verscheen in 2016, maar Saint Motel tourde daarmee wel een aantal keer de wereld rond. Je kan dat gerust zien als een veroveringstocht. Met hun vierde plaat, die later dit jaar verschijnt, zullen ze trachten de overwinning finaal over de streep te trekken. “Preach” is ondertussen al de derde single die ons weet te overtuigen.

Zoals gezegd doet Saint Motel al vanaf de eerste seconde de zon wat harder stralen. Een zwoele baslijn trekt je meteen naar de dansvloer en vanaf daar gaat het alleen maar verder de goeie richting uit. A.J. Jackson ontpopt zich met zijn hoge stem tot een ware discoheld en die wordt nog eens extra kracht bijgezet door een karrenvracht aan synths en trompetjes. Het is onmogelijk stil te zitten op “Preach” en daardoor kan het nummer – mits wat airplay – uitgroeien tot een zomeranthem. Tegen het einde speelt de bas zich nog even de spotlight, om dan de single in een finale plooi te gooien. Dankjewel voor de glimlach, Saint Motel!

The Motion Picture verschijnt later dit jaar. Op 5 september staan de jongens – hopelijk – in de Botanique.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

680 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Saint Motel @ Botanique: Alle harten gingen sneller slaan

Terwijl bovengronds tortelduifjes rondfladderen, kropen er twee Dansende Beren de kelder van de Botanique in om Saint Motel aan het werk te…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 14 - 20 november 2016

De videoclipmarkt gaat voor de laatste weken van het jaar nog eens alles uit de kast halen. Het resultaat is een waanzinnige…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 7 - 13 december

Het einde van het jaar nadert en dat is duidelijk in de clipjes deze week. Het waren er een pak minder maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.