banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pynch – “Somebody Else”

Na de release van hun debuutsingle “Disco Lights” (verschenen via Speedy Wunderground), weet het Londense quartet Pynch opnieuw die dromerige indietronic sound te eren met hun nieuwe single “Somebody Else”. Geschreven en geproducet door frontman Spencer Enock aan het begin van de lockdown, is dit nummer in staat je mee te nemen op een ware lo-fi roadtrip vergezeld door mijmerende vocals, een heerlijke baslijn en repetitieve synth melodieën die rechtstreeks uit een jaren 90 Game Boy titel geadopteerd zouden kunnen zijn. De gitaarriffs in overdrive, die veel inspiratie overlaten aan bands zoals The War On Drugs, vullen schaamteloos de muzikale intermezzo’s doorheen het nummer wat ook zeker de gemiddelde gitaarliefhebber kan bekoren.

In de lyrics voorzien lijnen zoals ‘It doesn’t matter how you get paid, as long as you can make it through the days’ en ‘I don’t want to live like this anymore, I just want to feel something real’ de nodige melancholie die je gedachten inspireert om even te ontsnappen uit de dagelijkse sleur van de afgelopen maanden.

Voor zij die into videoclips zijn, is de bijhorende clip van dit nummer zeker de moeite om eens te bekijken. Met een naar eigen zeggen fiets van twintig pond, gekocht op Facebook Marketplace, cruiset Enock doorheen de straten van het Engelse kustdistrict Thanet met een VHS camera in hand waardoor de verkregen, willekeurige sequentie van beelden enkel bijdragen tot deze ontspannende lo-fi feel en dit nummer echt compleet maken. Wij zijn fan en alleszins benieuwd naar wat deze jonge band nog meer te bieden heeft.

Facebook / Instagram

 

 

41 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honeyglaze - "Creative Jealousy"

Het Britse label Speedy Wunderground heeft in een paar jaar tijd een echte cultstatus weten te verwerven door artiesten als black midi…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sunset Sons – “Soul Destroyer”

Het is alweer van deze zomer geleden dat de mannen van Sunset Sons van zich lieten horen met het nummer “Sunny Funny…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Constant Smiles - Paragons (★★★★): Grote stap vooruit

Wij vragen ons af of Ben Jones, bezieler en frontman van Constant Smiles, eigenlijk wel écht constant lacht. De vorige albums verraden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.