Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The C33s – “Harpurhey Hostility”

Je kan, zonder op al te veel protest te stoten, wel stellen dat punk geboren is op Britse grond. Ook vandaag nog leeft de punktraditie er verder, in de vorm van The C33s bijvoorbeeld. Ze klinken je meer dan waarschijnlijk nog niet bekend in de oren. Of toch? Het stemgeluid van zangeres Judy Jones heeft wat weg van Amy Taylor, dat ene geschifte geval van Amyl and The Sniffers, en hun rammelende garagepunk klinkt net generiek genoeg om catchy aan te voelen, zonder daarbij in te boeten aan identiteit. Op zoek naar nieuwe, loeiharde rammelrock? Dan is “Harpurhey Hostility” er eentje waar je ongetwijfeld warm van zal lopen.

Het nummer start -hoe kan het ook anders- met een vlammende orkaan van een riff waarover Judy en Cav hun geschreeuw de vrije loop laten. Patrick Carney staat hierbij in het centrum van de belangstelling, waarna een opzwepende solo de razernij overneemt en het nummer richting een hijgend einde drijft. Het is sappige, snelle garagepunk met heerlijk zware passages om je wildste dansjes op te oefenen. The C33s leveren het allemaal af met sprekend gemak.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.