Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Esbie Fonte – “Planet Shrooms”

Wereldwijd lopen er duizenden popzangeressen rond en het is dus bijzonder moeilijk om eruit te springen. Vandaag viel ons oog op de Amerikaanse Esbie Fonte. De jonge zangeres heeft inspiratie op overschot, want het nieuwe “Planet Shrooms” is niet haar eerste single dit jaar, maar al de achtste! Wij hebben daar in elk geval geen probleem mee, want de Amerikaanse heeft iets. Zelf omschrijft ze haar muziek als confronterend, maar misschien is dat wel precies wat de wereld nodig heeft in deze hectische tijden. Of we nu alweer een nieuw nummer van de zangeres nodig hebben of niet laten we in het midden. Wij kunnen er alvast van genieten.

“Planet Shrooms” is dan ook een nummer waar niet meteen op gedanst kan worden. Een emotionele piano en lichte beat zijn het bindmiddel, terwijl Esbie haar ziel blootgeeft. ‘I’m not myself today’, horen we haar nogal verdrietig overbrengen. In de refreinen kan het er nogal chaotisch aan toe gaan, maar dat zorgt voor een extra melancholisch effect. Tegen het einde komen er nog wat elektronisch bewerkte strijkers bij kijken, die dat effect nog wat extra in de verf zet. In de song probeert Esbie een reflectie te doen op de maatschappij aan de hand van een trip op de ‘shrooms’, en wat ze ontdekt is niet meteen om vrolijk van te worden. Mede daardoor blijven we een beetje met een dubbel gevoel achter. We vinden het wel een leuk nummertje, maar ook niet meer dan dat. Misschien volgende keer wat langer wachten met singles releasen, en dan komt de vernieuwing vanzelf.

Alle inkomsten van het nummer gaan overigens naar Black Trans Travel Fund.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.