Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West (feat. Travis Scott) – “Wash Us In The Blood”

Na enkele dagen van speculatie op de sociale media, is Kanye West terug met een nieuw politiek geladen nummer: “Wash Us In The Blood”. Het is de eerste single sinds zijn laatste album Jesus Is King en de eerste single van zijn toekomstige tiende studioalbum God’s Country. Ye leek het laatste jaar meer de religieuze kant op te zoeken met zijn muziek. Deze keer laat hij het Sunday Service Choir achterwege en keert hij terug naar het chaotische Yeezus tijdperk. Bij de chaotische single komt ook een chaotische video die bestaat uit beelden van Black Lives Matter protesten en religieuze misvieringen.

“Wash Us In The Blood” werd gemixt door Dr. Dre die een bonzende kakafonie creëert met bongo’s en industriële synths. De leegtes worden opgevuld door ruis en schorre oerkreten. Kanye rapt met zijn korte punchlines over Chicago, later haalt hij uit naar platenlabels en de huidige staat van de media die fake news verspreiden. De feature van Travis Scott is helaas van korte duur, maar hij laat wel zijn ongenoegen blijken over de wetgeving rond de doodstraf in zijn geboorteland. “Wash Us In The Blood” is eigenlijk het ideale lijflied voor het turbulente jaar 2020, bij elke luisterbeurt hoor je wel weer iets nieuws.

God’s Country zou een nieuw religieus getint album worden zoals Jesus Is King, maar met de eerste nieuwe single “Wash Us In The Blood” gaat Kanye West een andere richting uit. Wij kijken alvast uit welke verrassingen Kanye nog voor ons in petto heeft in de toekomst.

Twitter

36 posts

About author
Music & Fashion fan
Articles
Related posts
LiveRecensies

MIKE @ Botanique (Le Musée): Een onbezongen vedette bewijst zich onmisbaar

Als de jaren 2010 iets aangetoond hebben is het dat het internet helemaal op zichzelf in de proliferatie van muziekcarrière kan voorzien….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "SAL TYP"

Februari kent dit jaar een dagje extra en daar maakt Jazz Brak dankbaar gebruik van om de wereld te trakteren op een…
InstagramLiveRecensies

6LACK @ Ancienne Belgique (AB): Emoties aan de lopende band

De Amerikaanse Ricardo Valentine oftewel 6lack (uitgesproken als Black) komt met zijn Europese ‘Since I have a Lover Tour’ voor het eerst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.