Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West (feat. Travis Scott) – “Wash Us In The Blood”

Na enkele dagen van speculatie op de sociale media, is Kanye West terug met een nieuw politiek geladen nummer: “Wash Us In The Blood”. Het is de eerste single sinds zijn laatste album Jesus Is King en de eerste single van zijn toekomstige tiende studioalbum God’s Country. Ye leek het laatste jaar meer de religieuze kant op te zoeken met zijn muziek. Deze keer laat hij het Sunday Service Choir achterwege en keert hij terug naar het chaotische Yeezus tijdperk. Bij de chaotische single komt ook een chaotische video die bestaat uit beelden van Black Lives Matter protesten en religieuze misvieringen.

“Wash Us In The Blood” werd gemixt door Dr. Dre die een bonzende kakafonie creëert met bongo’s en industriële synths. De leegtes worden opgevuld door ruis en schorre oerkreten. Kanye rapt met zijn korte punchlines over Chicago, later haalt hij uit naar platenlabels en de huidige staat van de media die fake news verspreiden. De feature van Travis Scott is helaas van korte duur, maar hij laat wel zijn ongenoegen blijken over de wetgeving rond de doodstraf in zijn geboorteland. “Wash Us In The Blood” is eigenlijk het ideale lijflied voor het turbulente jaar 2020, bij elke luisterbeurt hoor je wel weer iets nieuws.

God’s Country zou een nieuw religieus getint album worden zoals Jesus Is King, maar met de eerste nieuwe single “Wash Us In The Blood” gaat Kanye West een andere richting uit. Wij kijken alvast uit welke verrassingen Kanye nog voor ons in petto heeft in de toekomst.

Twitter

36 posts

About author
Music & Fashion fan
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Travis Scott eerste headliner van Les Ardentes 2023!

Luik gaat volgende zomer helemaal ‘sicko mode’, want niemand minder dan Travis Scott is de eerste headliner van Les Ardentes. De Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pharrell Williams & Travis Scott - "Down in Atlanta"

“Down in Atlanta” is de derde samenwerking tussen de Amerikaanse rapper Travis Scott en de Amerikaanse zanger Pharrell Williams, ook gekend als…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicki Minaj, Maluma & Myriam Fares - "Tukoh Taka"

De officiële hymne van het FIFA Fan Festival is bekend: niemand minder dan Nicki Minaj heeft haar zang- en raptalent samengebundeld met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.