Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West (feat. Travis Scott) – “Wash Us In The Blood”

Na enkele dagen van speculatie op de sociale media, is Kanye West terug met een nieuw politiek geladen nummer: “Wash Us In The Blood”. Het is de eerste single sinds zijn laatste album Jesus Is King en de eerste single van zijn toekomstige tiende studioalbum God’s Country. Ye leek het laatste jaar meer de religieuze kant op te zoeken met zijn muziek. Deze keer laat hij het Sunday Service Choir achterwege en keert hij terug naar het chaotische Yeezus tijdperk. Bij de chaotische single komt ook een chaotische video die bestaat uit beelden van Black Lives Matter protesten en religieuze misvieringen.

“Wash Us In The Blood” werd gemixt door Dr. Dre die een bonzende kakafonie creëert met bongo’s en industriële synths. De leegtes worden opgevuld door ruis en schorre oerkreten. Kanye rapt met zijn korte punchlines over Chicago, later haalt hij uit naar platenlabels en de huidige staat van de media die fake news verspreiden. De feature van Travis Scott is helaas van korte duur, maar hij laat wel zijn ongenoegen blijken over de wetgeving rond de doodstraf in zijn geboorteland. “Wash Us In The Blood” is eigenlijk het ideale lijflied voor het turbulente jaar 2020, bij elke luisterbeurt hoor je wel weer iets nieuws.

God’s Country zou een nieuw religieus getint album worden zoals Jesus Is King, maar met de eerste nieuwe single “Wash Us In The Blood” gaat Kanye West een andere richting uit. Wij kijken alvast uit welke verrassingen Kanye nog voor ons in petto heeft in de toekomst.

Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Thug, Meek Mill & T-Shyne - "That Go!"

Young Thug en zijn Young Stoner Life Records (YSL) label zijn volop bezig met de opvolger voor Slime Language, hun eerste compilatie-album….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brent Faiyaz - "Gravity" (feat. Tyler, The Creator)

Brent Faiyaz is een rijzende ster binnen hiphop en r&b. Sinds zijn verschijning op het lied “Crew” van GoldLink in 2017 duikt…
AlbumsRecensies

Nyck Caution - Anywhere But Here (★★★½): Degelijk debuut met geweldige uitschieters

Nyck Caution begint 2021 met een positieve noot. Na enkele veelbelovende mixtapes komt de 26-jarige Beast Coast-rapper met zijn debuutalbum Anywhere But…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.