Albums, Recensies

Will – Automatische Piloot (★★★½): Op de snelweg richting de top

William ‘Will’ Nuyens is voor ons geen onbekende naam meer in de lijst van opkomende artiesten. Onder ImpulsivRecords brengt hij al een paar jaar nummers en video’s uit. Zijn vorig project, de ep Slapeloos, dateert intussen al van 2018. Nu trapt hij de deuren verder open met Automatische Piloot. Acht nummers, diepe teksten en harde beats: een mooie samenvatting van deze opvolger.

De ep opent met “Eenmans”, een samenwerking tussen Will, KingCaid en Anders die al een aantal maanden uit is. Het nummer is een verhaal dat je een inkijk geeft in het groeien van de artiest. Na deze vrij rustige opener wordt het al snel een stuk steviger in de vorm van “Automatische Piloot”. Waar het op het vorige nummer vooral de tekst was die eruit sprong, is het hier de combinatie van de beat met de energie van Will. Het is een nummer dat ons doet dromen van een liveshow, compleet met de nodige moshpits.

Dat Automatische Piloot van zo’n hoog niveau is, heeft Will voor een groot stuk te danken aan hoogvliegers als “Storm”. Vergeleken met de andere nummers op de ep is het verschil als dag en nacht. De beat met lichte afrotinten, gemaakt door Remi ‘Anders’ De Roeck, geeft ons een zomers gevoel. Het sterke refrein mag Kiki, de vriendin van Will, voor haar rekening nemen, maar ook de strofes van Will zijn zeker niet minder. Een geslaagde samenwerking, dus.

“Echt Op Dat” en “Level Up” zijn allebei energetische nummers met harde trapbeats (opnieuw verzorgd door Anders), waarin Will maatschappijkritische lijnen afvuurt aan een tempo waar je even van moet gaan zitten. De features van de Limburgse Jones en Mechelse Identity zorgen voor de nodige variatie op de ep, en zijn zeker een meerwaarde. Ook “Apart”, het voorlaatste nummer, weet te scoren. Een emotionelere beat en tekst nemen je mee in het verhaal dat Will wil vertellen. Het is een goed teken dat de zin ‘Ik weet ook niet waarom ik tot leven kom in de nacht, maar ik was altijd apart’ ons zo tot nadenken stemt. Je bent mee met het verhaal vanaf het moment dat het eerste woord tot leven komt.

Automatische Piloot is een ep met heel wat potentieel. De krachtige teksten en levendige beats zijn doorheen het geheel aanwezig, hoewel een paar nummers nog net iets meer boven de rest uitsteken. Het resultaat is een mooi project dat laat zien dat Will klaar is om een aantal tredes te klimmen richting de top.

SpotifyYoutubeFacebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 juni 2020

About Author

Robbe Nerinckx De liefde voor muziek is oneindig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief