Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Doja Cat – “UNISEX FREESTYLE”

Het internet kan je groot maken, maar het kan je even snel weer met de grond gelijkmaken. Amerikaanse rapper Doja Cat zal het geweten hebben. In 2018 ging ze viraal met “MOOO!” en sindsdien breidde ze haar beroemdheid uit via TikTok. Dit jaar bereikte ze een hoogtepunt met de hit “Say So”, dat als remix met Nicki Minaj – en na een gebroken nsfw-belofte – als nummer 1 eindigde in de Billboard Hot 100. Daarna was het een tijdje stil rond het internetfenomeen, tot er plots een oude track met een racistische bijklank opdook… en ze gespot werd in een alt-right chatroom. Het gevolg: #dojacatisoverparty trendde op Twitter. De cancelcultuur kan hard zijn.

Uiteraard verontschuldigde Doja Cat zich – via Instagramfilmpjes zelfs 98 keer – maar het kwaad lijkt geschied. De zangeres leed een gruwelijk gezichtsverlies en aan haar nieuwe single te horen, geeft ze zelf ook niet veel meer om haar présence. ‘I made some more horny shit check it out’, zei ze op Twitter, maar wat ze er niet bij vertelt is dat ze dit hoornig uitwerpsel al in 2018 opnam. “UNISEX FREESTYLE” publiceert ze nu voor de eerste keer, en het is duidelijk een grote stap terug sinds haar hits “Bottom Bitch” en “Boss B*tch”. De beat sleept lang aan en de tekst stelt qua inhoud en flow niet veel voor. Het nummer is enkel te beluisteren op SoundCloud, maar dat houdt de fans die ze nog heeft niet tegen haar muziek de hemel in te streamen. Raar maar waar: we zullen het laatste van Doja Cat nog niet gehoord hebben.

Facebook / Instagram / Twitter / YouTube / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 juni 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief