Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fenne Lily – “Alapathy”

Wie de laatste paar maanden een singlecover zag met felgeel, rood en wit, heeft veel kans dat het er eentje van Fenne Lily was. De Britse zangeres is sinds ze bij het label Dead Oceans zit bezig aan een nieuw hoofdstuk in haar carrière, met die uitstraling tot gevolg. Dat hoofdstuk mondt nu uit in een nieuw album. BREACH is al een tijdje af, maar dankzij COVID-19 werd de uitgave van de plaat nog even op pauze gezet. Gek genoeg ontstond dat album na een tijd van zelfisolatie en net toen Fenne daaruit kon ontsnappen, tuimelde ze de volgende isolatie in. Jammer voor de zangeres natuurlijk, maar als het leuke muziek oplevert, hebben wij daar niks op tegen. Haar vorige single “To Be a Woman Pt. 2” klonk nog redelijk zwaar, maar dat schudt Fenne nu helemaal van zich af.

“Alapathy” is de eerste officiële single van BREACH en die klinkt ietwat vrolijker. Het tempo gaat in elk geval de hoogte in dankzij de lichte gitaar. Nu ja, licht… Af en toe durft die gitaar wel eens buiten de lijntjes de gaan en wat ruwer te klinken. Fenne daarentegen blijft haar donkere zelf en zorgt voor een mysterieuze sfeer. Echt veel variatie zit er wel niet in het nummer, maar tekstueel vertelt het wel weer een belangrijk verhaal voor de zangeres. Zo gaat “Alapathy” over de donkere gedachten die er door haar hoofd spoken en over overthinking. Dat klinkt misschien allemaal heel donker, maar daar merken we bijna niks van op het nummer zelf. Al bij al werd het een toffe single, die ons doet uitkijken naar de rest van de plaat.

Fenne Lily’s tweede album BREACH verschijnt op 18 september. Op zaterdag 4 oktober staat ze – als het tegen dan mag – in de Botanique.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2116 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2023

Het oog wil ook wat, dat geldt zelfs in de auditieve wereld van de muziek. Albums terugbrengen naar hun artwork is de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fenne Lily - "Hollywood and Fear"

Dromerige melodieën, zacht gitaargetokkel en subtiele woordspelingen vormen het handelsmerk van de Britse Fenne Lily. Met Big Picture bracht ze eerder dit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dogstar - "Breach"

Dogstar probeert al decennialang hun gestroomlijnde postgrunge alternatieve rock van de grond te krijgen, maar de hinderlijke dagelijkse bezigheden als acteurs van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.