Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fenne Lily – “To Be a Woman Pt. 2”

Al van jongs af aan was Fenne Lily geïnteresseerd in worse case scenario’s. Allemaal hypothetisch natuurlijk, maar de jonge Britse brak er graag haar hoofd over. Nu ze oud genoeg is, kan ze dat gevoel eindelijk verwerken in muziek. Dat vertaalde zich enkele jaren geleden in een goeie debuutplaat. Zo goed zelfs, dat de zangeres er vanaf toen niet meer alleen voor stond. Ze tekende een contract bij ‘Dead Oceans’ en dat betekende ook meteen de start van een nieuw hoofdstuk in haar carrière. Haar vorige single “Hypochondriac” zweefde op muzikaal vlak al tussen Big Thief en Sharon Van Etten, maar ook tekstueel had het nummer een zware emotionele boodschap. En dat is waar Fenne Lily voor staat. Dromerige folk met zware teksten.

Dat is ook het geval op “To Be a Woman Pt. 2”. Een nummer over monsters en vergif, vertelt haar Instagram-pagina ons. Niet letterlijk natuurlijk, want haar nieuwste single gaat over het mislopen van een liefde, dat ze op een prachtige metaforische manier weergeeft. Het nummer begint op muzikaal vlak nog redelijk rustig, maar toch hangt er al een stevige waas van mysterie om ons heen door de donkere gitaar. Doorheen haar nieuwste werk sleurt ze ons de diepte in. De donkere sfeer en haar relatief diepe stem nemen ons helemaal mee naar haar eigen wereldje. “To Be a Woman Pt. 2” wordt alsmaar zwaarder en ook de gitaren worden steviger, maar die verdwijnen uiteindelijk weer zo plots als ze kwamen. Een slowburner dus, die nieuwe van Fenne Lily, maar desalniettemin eentje die rechtstreeks onze playlist in gaat.

Op zaterdag 4 oktober staat Fenne Lily in de Botanique, met waarschijnlijk een nieuw album onder de arm.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

https://soundcloud.com/fennelily/to-be-a-woman-pt-2

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Fenne Lily - BREACH (★★★★): Alternatieve wedergeboorte

De thema’s zelfisolement en eenzaamheid zijn in 2020 alom vertegenwoordigd. Een aanzienlijk deel van de samenleving ging in (al dan niet vrijwillige)…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fenne Lily - "Alapathy"

Wie de laatste paar maanden een singlecover zag met felgeel, rood en wit, heeft veel kans dat het er eentje van Fenne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.