Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Victoria Monét – “Experience” feat. Khalid

De Amerikaanse Victoria Monét heeft al lang bewezen dat ze meer is dan de hartsvriendin van Ariana Grande. Ze schreef mee aan het gros van Ariana’s discografie (inclusief de hit “7 rings”) en samen creëerden ze het dansbare “MONOPOLY”. Helemaal op haar eentje daarentegen brak Victoria in 2019 door met het zwoele “Ass Like That” en dit jaar nog bracht ze de singles “Moment” en “Dive” uit. Victoria Monét heeft duidelijk haar momentum, want hier is ze alweer met de nieuwste compositie “Experience”, samen met Khalid en geproduceerd door SG Lewis.

Toch verliep de release van “Experience” niet zo onomwonden als het lijkt. We leven in een ongelofelijke tijd – eerst het coronavirus, daarbovenop Black Lives Matter – en Victoria is zich hier maar al te bewust van. Hier komt ook nog bij kijken dat juni zowel Black Music Month als Pride Month is, wat voor haar als zwarte, queer artieste extra betekenis heeft. Daarom brengt Victoria Monét “Experience” nu pas uit, niet eerder en zeker niet later. Het is een single geworden die – in haar eigen woorden – zwarte vreugde moet vieren. Met zinnen als ‘I’m all out of love / You gave it away / I’m hoping that experience can get you to change’ hopen Victoria en Khalid op een toekomst waarin iedereen een plek krijgt. Zwart of wit, hetero of niet. Wij hopen alleszins met hen mee, en doen dat al dansend op deze vrolijke track.

Facebook / Twitter / Instagram / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello - "Unity"

De Amerikaanse dj en producer Marshmello liet zich de afgelopen jaren verleiden door samenwerkingen met popsterren en grote namen in de rapwereld….
AlbumsRecensies

SG Lewis - AudioLust & HigherLove (★★★½): Twee gezichten

SG Lewis is begin 2023 al geen onbekende meer in de elektronische, synthpop sferen. De Britse songwriter, dj en producer is 28…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tove Lo - Dirt Femme (★★★★): Vrouw van onze (pop)dromen

Sommige artiesten zijn zoals een goede, Franse, rode wijn: ze worden alleen maar beter met de jaren. De Zweedse popster Tove Lo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.