Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Del Mar – “Rosalie”

Lewis Del Mar heeft even getwijfeld of dit wel het passende moment is om nieuwe muziek uit te brengen. De Amerikanen zijn de afgelopen weken steeds weer gaan protesten tegen racisme en discriminatie en sowieso al zeer sociaal geëngageerd. Het duo uit Rockaway Beach vierde in mei na een afwezigheid van bijna vier jaar hun comeback met twee gloednieuwe nummers en kondigden tegelijkertijd hun langverwachte tweede plaat AUGUST aan. Met “Rosalie” brengen ze vandaag een nummer uit dat vol betekenis zit en best wel bij deze benauwde tijd past.

“Rosalie” is deze keer geen vreugdevol nummer van het semi-akoestisch duo, maar gaat veel dieper dan dat. Naar jaarlijkse traditie organiseert het duo op 4 juli in hun studio een groot feest, maar terwijl Danny nog iets om te drinken wou halen, zag hij hoe een levenloos lichaam werd afgevoerd in zijn buurt. De beelden van de ambulance en de wanhopige moeder zijn hem altijd bijgebleven. Vooral het feit dat zij net een groot feest aan het geven waren, voelde voor hem niet juist en dat gevoel probeerde hij in het nummer te steken. “Rosalie” klinkt bijgevolg ook iets duisterder dan we van het duo gewend zijn. Het beklemmende gevoel heeft Lewis Del Mar heel goed kunnen capteren in het nummer. Dankzij de spannende songstructuur komt het verhaal nog meer tot leven. “Rosalie” is een heel sterk staaltje op muziekaal als inhoudelijk vlak.

De streaminginkomsten uit de eerste week van de release gaan integraal naar Arts in Parts, een organisatie die zich inzet voor alle soorten jongeren uit Rockaway Beach en hen over de ecologie in de oceaan en het beschermen van het milieu leert.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1924 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Daniel Noah Miller - "Otherway"

Moest je je afvragen waarom Lewis Del Mar al een tijdje geen muziek meer heeft uitgebracht, dan is er nu het antwoord….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Del Mar - "The Ceiling" & "Border (CH. III)"

Vier jaar hebben we ongeduldig moeten wachten op nieuwe muziek van Lewis Del Mar. Het in New York residerende duo bracht in…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 30 januari - 5 februari 2017

De eerste week van februari staat ook garant voor verschillende videoclips. Zoals alle afgelopen weken is er ook deze week weer wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.