AlbumsRecensies

Charlotte de Witte – Return to Nowhere ep (★★½): Don’t try this at home

Technoliefhebbers hebben van nature al een hart dat meer bonst dan de gewone sterveling, maar de voorbije dagen barstte de spier bij hen bijna uit zijn voegen. Dat had alles te maken met Charlotte de Witte, dé technoprinses van België die het schopte tot op BBC 1 en tot in het Sportpaleis met KNTXT, een ware succesformule. Ze maakte afgelopen week bekend dat ze voor al haar fans verspreid over de wereld, een DJ-set ging draaien in de bakermat van haar roots. Het Gravensteen in Gent fungeerde als iconische locatie voor een al even speciaal moment.

Charlotte de Witte ging er namelijk ook haar nieuwe ep Return To Nowhere voorstellen. Die volgt haar vorige ep Vision – die eveneens van dit jaar dateert – in sneltempo op. Wat mag je nu verwachten van die vierdelige compilatie? Uiteraard beats, de onmiskenbare basis voor een technoartiest. Voor het overige maakt onze Belgische technoprinses het geheel niet royaal genoeg: we missen diepgang, inhoud, een finishing touch voor de beats die nu wel heel monotoon en kil aanvoelen. “Return To Nowhere” en “Ensemble” teren beide op beginselen die door de jaren heen vaak genoeg zijn opgevist en gerecycleerd. We hebben het dan over de stereotyperende stemsamples die hier de rode draad vormen. Je doet er niets mis mee, maar je scheert er evenmin hoge toppen mee.

“Sgad Li Mi” is de vreemde eend in de bijt, en dat is hier zeker niet negatief bedoeld. Als enige weet het zich te profileren tot een nummer met meer eigenheid en originaliteit, waarnaar we juist smachten bij het andere drietal. Er wordt wel met een stemsample gewerkt, maar die vormt vooral een mooie aanvulling en kleurt zo de rasechte technosound die in het nummer aanwezig is.

We zijn ervan overtuigd dat de nummers vanop Return To Nowhere hun plek zullen opeisen in de sets die Charlotte de Witte nog te wachten staan, met “Sgad Li Mi” als climax ergens naar het einde toe. Toch missen ze een aantal essentiële dingen om afzonderlijk te kunnen uitblinken. We hopen wel dat we zo snel mogelijk zelf deze nummers kunnen aanhoren in een of andere club!

Facebook / Website / Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kedr Livanskiy – “Your Turn” (feat. Flaty)

Na Ariadna (2017) en Your Need (2019) zal de Russische Yana Kedrina, beter gekend als Kedr Livanksiy op 2 oktober 2021 haar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

박혜진 Park Hye Jin - Before I Die (★★★): Enkele parels in een grijze mantra-massa

Nee, niet alles dat uit Zuid-Korea komt, is K-pop of deuntjes in de trant van het godsgruwelijke “Gangnam Style” van PSY. Het…
LiveRecensies

Voodoo Village 2021: Occult bevrijdingsfeest

Met een jaar vertraging daalden tienduizend danceliefhebbers af naar het ‘s Gravenkasteel in Humbeek. Ze verzamelden er voor Voodoo Village: al zes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.