Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single H3KTOR – “Sensus”

Vlaamscher dan dit wordt Vlaamse rock niet, zo vermoedden we toen we de coverfoto op de Facebook-pagina van H3KTOR zagen: de groep poseert onder een kerktoren. Bovendien komen ze uit Oekene, een West-Vlaams dorp dat amper 1.500 zielen rijk is. Nu hebben we het eerlijk gezegd niet voor kerktorens, dus we waren zeer verheugd om te lezen dat H3KTOR zich laat inspireren door groepen waar geen morzel Vlaamse klei aan hangt: QOTSA, KYUSS en The Dead Weather. Het trio – vandaar dus die rare -e in hun naam – bestaat bijna vijf jaar en verblijdde drie jaar geleden de wereld met de ep Enjoy Your Innocence. Toen gebeurde er iets wat veel beginnende groepen nekt: een gezinsleven. Gelukkig kwam H3KTOR een tijd geleden Dominiek Hoet tegen (onder de kerktoren?), producer en bassist van King Hiss. In plaats van een full album te maken, besloten de heren om te focussen op een nieuwe ep. En daarvan is “Sensus” niet alleen de titelsong, maar ook het voorsmaakje.

Dit nummer is – hou je vast – een eigen interpretatie van de allegorie van de grot van Plato. Of, anders gezegd: het is een nummer over perceptie. Het begint met bas en drums die een catchy basis leggen, waarna de gitaar er een extra laag bovenop legt. Dat rockt lekker weg, maar zoals Plato zou zeggen: in de wereld van de zintuigen is niets perfect. Want halverwege begint er precies een ander nummer. Het blijkt de solosectie te zijn met een gillende gitaar die ons de wat onverwachte overgang met de mantel der liefde doet bedekken. Daarna neemt dat catchy riffje het terug over, tot op het einde. Er zijn dan drie minuten en negen seconden gepasseerd en, ook eerlijk gezegd, langer hoeft een rocknummer niet te duren voor ons. Een efficiënte kopstoot en dan weer weg.

“Sensus” is vanaf zaterdag 13 juni beluisterbaar. Althans, voor de gewone sterveling. Fans van Dansende Beren ontdekken de track hieronder in een exclusieve avant-première. Zonder dank, vriendjes, zonder dank.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dans Dans - “Cinder Bay”

Je mag allang alle mogelijke genres in een blender steken, maar hoe brouw je er consequent een cocktail mee die niet alleen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chevelle - "Remember When"

Al twee decennia lang is Chevelle de ultieme band voor zij die houden van stevige muziek zonder te veel gebrul. Het alternatieverocktrio…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Voodoos - "It's Your Life"

Voodoos, dat is de naam van de band die de indierockwereld aan het overnemen is. De band heeft vier leden: zanger en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.