Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DOLLY BING BING – “KUSJE”

DOLLY BING BING omschrijft zichzelf als een cyberseksuele fantasie en wij kunnen dit niet ontkennen. De performance kunstenaar/alienpopster bracht vorig jaar een eerste ep uit met daarop vijf nummers die in ieder geval een indruk nalieten. Het nummer en de videoclip van “EAT ME” kreeg internationale aandacht, maar ook al op eigen bodem bewees BING BING al haar kunnen. Onder andere op het podium van Pukkelpop toonde de zangeres naast haar dansmoves en opvallende lichaamsbouw een futuristische kijk op mode. Een optreden van DOLLY BING BING is een beleving.

“KUSJE” valt meteen op door de Nederlandse titel aangezien DOLLY tot op heden altijd in het Engels zong. Op haar nieuwste single combineert ze Engels en Nederlands op een manier die totaal niet geforceerd aan voelt. Het is wat te vergelijken met Christine And The Queens die zo nu en dan Engels en Frans combineert, maar “KUSJE” is net iets minder toegankelijk. Het nummer werd gemaakt in samenwerking met de New Yorkers ABSRDST en die werkte onder andere al samen met Dorian Elektra en Diveo. Het nummer voelt dan ook niet aan als een middelmatig Belgische productie, ondanks de deels Nederlandse tekst.. DOLLY BING BING is misschien wel the next big thing in de alternatievere Belgische muziekscene.

Facebook / Instagram 

 

 

5 juni 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief