Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore – “Strawberry Moon”

© Vera Marmelo

Thurston Moore blijft zich tijdens de lockdown ijverig en politiek geëngageerd bezighouden. Hij schopte ons al een rock ‘n’ roll geweten met de nieuwe single “May Daze” en loste via zijn Bandcamp oud materiaal van zijn wijlen Chelsea Light Moving project en andere curiositeiten die hij in zijn rijkelijk gevuld muziekarchief vond.

De man, die zelf duidelijk niet graag stilzit, wil nu dat we allemaal even stilstaan bij wat er gebeurt in zijn thuisland. Als soundtrack bij onze zwarte Instagramfeed schenkt hij ons vanuit Londen negen minuten verstilling, getiteld “Strawberry Moon”. Drie gitaren verweven zich tot een meditatieve instrumental waar je in gedachten zelf de tekst mag bij verzinnen. ‘A new piece for new peace’, geeft Moore ter aankondiging wel mee op zijn sociale media. En nog: ‘A celebration of the strawberry (full) moon vibrations — free energy for change.’ Zo weet je al welke richting hij onze gedachten wil uitsturen. Het nummer geeft op eigen wijze zuurstof aan de ‘I can’t breath’-movement. Wat we, net als de meer expliciete protestsongs die ons bereiken, alleen maar kunnen toejuichen.

“Strawberry Moon” werd woensdag opgenomen in de Daydream Library in Londen en dezelfde dag nog op Bandcamp gezwierd. Nergens staat vermeld welke vingers de twee andere gitaren beroeren, maar aangezien het nummer verder gaat op het instrumentale elan van Spirit Council, zijn Deb Googe en James Sedwards ongetwijfeld opnieuw de mede-snarenplukkers van dienst. Samen met Moore houden zij negen minuten de adem en distortionpedalen in. Het scanderen laten ze even over aan de straat. Soms spreekt stilte luider.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Thurston Moore - BY THE FIRE (★★★★): Een psychedelische trip, voor echt deze keer

Thurston Moore ziet het groots. De laatste jaren bleven de verwezenlijkingen van zijn kant ons maar toestromen. Van geïmproviseerde solo-optredens tot minutieus…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore – "CANTALOUPE"

Thurston Moore heeft niet stilgezeten na het uiteengaan van Sonic Youth. “Cantaloupe” is de tweede single van zijn zevende soloalbum By the Fire dat 25…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore Group - "May Daze"

Sonic Youth-gitarist en punklegende Thurston Moore is zijn kot in Londen aan het opruimen en daarbij komt hij al eens een plaatje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.