Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore – “Strawberry Moon”

© Vera Marmelo

Thurston Moore blijft zich tijdens de lockdown ijverig en politiek geëngageerd bezighouden. Hij schopte ons al een rock ‘n’ roll geweten met de nieuwe single “May Daze” en loste via zijn Bandcamp oud materiaal van zijn wijlen Chelsea Light Moving project en andere curiositeiten die hij in zijn rijkelijk gevuld muziekarchief vond.

De man, die zelf duidelijk niet graag stilzit, wil nu dat we allemaal even stilstaan bij wat er gebeurt in zijn thuisland. Als soundtrack bij onze zwarte Instagramfeed schenkt hij ons vanuit Londen negen minuten verstilling, getiteld “Strawberry Moon”. Drie gitaren verweven zich tot een meditatieve instrumental waar je in gedachten zelf de tekst mag bij verzinnen. ‘A new piece for new peace’, geeft Moore ter aankondiging wel mee op zijn sociale media. En nog: ‘A celebration of the strawberry (full) moon vibrations — free energy for change.’ Zo weet je al welke richting hij onze gedachten wil uitsturen. Het nummer geeft op eigen wijze zuurstof aan de ‘I can’t breath’-movement. Wat we, net als de meer expliciete protestsongs die ons bereiken, alleen maar kunnen toejuichen.

“Strawberry Moon” werd woensdag opgenomen in de Daydream Library in Londen en dezelfde dag nog op Bandcamp gezwierd. Nergens staat vermeld welke vingers de twee andere gitaren beroeren, maar aangezien het nummer verder gaat op het instrumentale elan van Spirit Council, zijn Deb Googe en James Sedwards ongetwijfeld opnieuw de mede-snarenplukkers van dienst. Samen met Moore houden zij negen minuten de adem en distortionpedalen in. Het scanderen laten ze even over aan de straat. Soms spreekt stilte luider.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

 

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arab Strap - "Strawberry Moon"

Arab Strap klikt de gordels opnieuw vast voor een rit die moet eindigen op 10 mei, wanneer de volgende lp uitkomt. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Helena Deland - "Strawberry Moon"

Volgende maand verschijnt Goodnight Summerland, het tweede album van Helena Deland. Op die plaat zullen ook “Spring Bug” en “Bright Green Vibrant…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eleni Drake - "Strawberry Moon"

Als we denken aan Eleni Drake, dan denken we aan intieme ballades met jazzy of r&b-elementen. Vorig jaar mocht dan wel rustig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.