Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bananagun – “The Master”

We moeten het niet blijven herhalen, maar dat ze in Australië van wanten weten als het op vlak van psychedelische muziek aankomt, staat als een paal boven water. Bananagun is nog zo’n band en die hebben Melbourne als uitvalsbasis. Met een debuutplaat in de pijplijn, heeft de band al enkele fijne singletjes uitgebracht en met “The Master” krijg je daar nog een heerlijk voorsmaakje bij. The True Story of Bananagun verschijnt op 26 juni, ideaal om de zomer mee in te zetten dus.

“The Master” mixt het beste van sixties psychedelica met seventies afrobeat (denk aan Fela Kuti met de onlangs overleden Tony Allen), en het resultaat is even dansbaar als dat het aanstekelijk is. Met strakke gitaarlijnen, zweverige zang en een funky baslijn, krijg je meteen een heel goed idee van wat de muziek van Bananagun voorstelt. Ze laten op “The Master” het psychedelische aspect van hun muziek erg goed uit de verf komen, vooral het instrumentale speelt hier de hoofdrol. Dat blijkt dan ook de grote sterkte van Bananagun te zijn, die met “The Master” alweer een straf voorsmaakje van hun debuut laten horen. Iets om naar uit te kijken dus!

Facebook

3 juni 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief