Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Terrace Martin, Denzel Curry, Kamasi Washington, G Perico & Daylyt – “Pig Feet”

Een week geleden gingen de beelden van George Floyd de wereld rond. De Afro-Amerikaan werd hardhandig door een politieagent aangepakt en stierf nadat deze agent negen minuten lang met zijn knie op zijn keel was gaan duwen. Het is niet minder dan moord. De schokkende beelden ontketenden in de VS en elders in de wereld massale protestacties die alsmaar woeliger lijken te worden. Ook de muziekindustrie reageerde gisteren op de gebeurtenissen van de afgelopen dagen en gaat vandaag even on pause om #BlackLivesMatter te steunen. Ook wij sluiten ons bij het massale protest aan, maar gaan niet in pauze. Wij geloven in de verbindende kracht van muziek. Het aanhoudende racisme moet stoppen en daarom beschouwen wij het belangrijker om de juiste instanties te steunen. Daarvoor raden we zeker aan deze site te bezoeken.

Muziek heeft een verbindende kracht en heeft altijd al verschillende culturen en etniciteiten samengebracht. Ook Terrace Martin, Denzel Curry, Kamasi Washington, G Perico en Daylyt verenigden hun krachten om met “Pig Feet” een duidelijk signaal uit te sturen. In de woelige sfeer van het nummer hebben de vijf artiesten de frustraties van miljoenen Afro-Amerikanen, die dagelijkse op basis van hun huidskleur gediscrimineerd en aangevallen worden, op een indrukwekkend aangrijpende manier weten te katalyseren. In de bikkelharde tekst heeft Denzel Curry het over het politiegeweld en de discriminatie ten opzichte van zwarten in de VS. Het zijn stuk voor stuk passages die er duidelijk inhakken en die het probleem van de VS op een muzikale en heldere manier aankaarten. #BlackLivesMatter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2 juni 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief