Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pale Honey – “Killer Scene”

Voor veel mensen is de Scandinavische muziekscene onlosmakelijk verbonden met (droom)pop, maar die is veel meer dan dat. Kijk bijvoorbeeld maar naar Pale Honey. De twee Zweedse dames zijn het levende bewijs dat het er ook wat harder aan toe kan gaan. Van 2014 tot nu hebben ze al twee platen, een handvol ep’s en shows over de hele wereld op hun palmares staan, maar een echte internationale doorbraak zat er vooralsnog niet in. Dan maar de ietwat meer toegankelijke kaart trekken, moet het duo gedacht hebben. Hun nieuwste worp “Killer Scene” is in elk geval hun meest elektronische nummer tot nu toe.

De twee gaven al aan dat de titel van het nummer een hommage is aan Queens of the Stone Age, maar ook de muziek die Pale Honey maakt, heeft daar wat van weg. “Killer Scene” klinkt zoals je zou verwachten. Donker, dreigend, mysterieus… het nummer kruipt als het ware onder je huid en daar hebben de ietwat enge gitaren alles mee te maken. De echo op de vocals zorgt dan voor een nog wat mysterieuzer effect. Desondanks de hele waas van dreiging, is “Killer Scene” een goed nummer geworden. Alles klopt. De sfeer, het artwork, de naam… Pale Honey heeft een leuk totaalconcept afgeleverd dat nog wel eventjes door onze gehoorkanalen zal spoken.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

29 mei 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief