Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Matt Maltese – “Queen Bee”

Het is niet moeilijk om een indierockliedje in elkaar te steken. Dagelijks krijgen we er honderden in de mailbox en dan is het ook heel lastig om er uit te springen. Matt Maltese sprong er met “Queen Bee” uit door de oprechtheid waarmee hij dit nummer brengt. De man waarover we het hebben is een 23-jarige jongeheer uit Londen die op 7 augustus een nieuwe ep uitbrengt met de naam madhouse. Het toont duidelijk aan dat hij niet stilzit, want zowel vorig jaar als het jaar ervoor bracht hij al een langspeler uit. Zijn jeugde leeftijd indachtig komt er nog heel wat moois aan.

“Queen Bee” duurt nog geen drie minuten maar door de gezellige sfeer in zowel de vocals als de aanstekelijke gitaren, ben je meteen verkocht. De grooves nemen je mee op een zweverig parcours en dan moeten er nog extra verrassingen komen. Zo horen we Asha Lorenz van Sorry zingen en die vrouwelijke vocals zorgen voor een heerlijke meerwaarde. Ook het gitaarspel komt ons bekend voor en dat is omdat dat verzorgd wordt door Brian D’Addario van The Lemon Twigs. Kosten noch moeite zijn gespaard om hier een lo-fi popmeesterwerk van te maken en daarin is Maltese dan ook geslaagd. De opbouw naar een bepaalde sixtiespsychedelica met pop invloeden geeft aan dat er heel wat te ontdekken valt in deze song. Wie de “Queen Bee” is, blijft de vraag, maar ze zal heel tevreden zijn met dit nummer.

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Matt Maltese - Good Morning It's Now Tomorrow (★★★★): Een Rode Kreeft, alstublieft

Samen met Zuid-Londens-Canadese Matt Maltese wensen we u graag een goedemorgen, want vandaag is weer een nieuwe dag. En met die nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese - "You Deserve an Oscar"

Matthew Maltese groet al tijdlang de wondere wereld als singer-songwriter. Deze dubbele titel van zanger alsook schrijver is hij meer dan waardig,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese - "Mystery"

De Zuid-Londense singer-songwriter Matt Maltese kennen we van zijn soms laconieke, soms tedere muziekvideo’s en de ballades die er hand in hand…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.