Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Matt Maltese – “Queen Bee”

Het is niet moeilijk om een indierockliedje in elkaar te steken. Dagelijks krijgen we er honderden in de mailbox en dan is het ook heel lastig om er uit te springen. Matt Maltese sprong er met “Queen Bee” uit door de oprechtheid waarmee hij dit nummer brengt. De man waarover we het hebben is een 23-jarige jongeheer uit Londen die op 7 augustus een nieuwe ep uitbrengt met de naam madhouse. Het toont duidelijk aan dat hij niet stilzit, want zowel vorig jaar als het jaar ervoor bracht hij al een langspeler uit. Zijn jeugde leeftijd indachtig komt er nog heel wat moois aan.

“Queen Bee” duurt nog geen drie minuten maar door de gezellige sfeer in zowel de vocals als de aanstekelijke gitaren, ben je meteen verkocht. De grooves nemen je mee op een zweverig parcours en dan moeten er nog extra verrassingen komen. Zo horen we Asha Lorenz van Sorry zingen en die vrouwelijke vocals zorgen voor een heerlijke meerwaarde. Ook het gitaarspel komt ons bekend voor en dat is omdat dat verzorgd wordt door Brian D’Addario van The Lemon Twigs. Kosten noch moeite zijn gespaard om hier een lo-fi popmeesterwerk van te maken en daarin is Maltese dan ook geslaagd. De opbouw naar een bepaalde sixtiespsychedelica met pop invloeden geeft aan dat er heel wat te ontdekken valt in deze song. Wie de “Queen Bee” is, blijft de vraag, maar ze zal heel tevreden zijn met dit nummer.

3616 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese - "Florence"

Matt Maltese is een Brits-Canadese singer songwriter die vaak gekarakteriseerd wordt door een melancholische en licht cynische tekst, die vergezeld wordt door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nessa Barrett - "madhouse"

Nessa Barrett heeft ondertussen een reputatie opgebouwd als poppunkprinses die zich telkens kwetsbaar weet open te stellen door het aankaarten van gevoelige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.