Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Indochine – “Nos célébrations”

Indochine moet zowat de succesvolste Franse new wave band ooit zijn. Met hun sound veroverden ze in de jaren tachtig de harten van miljoenen fans en dat niet alleen in Frankrijk. De band heeft een heel hechte fanbase in onder andere Peru en Vietnam, maar ook in ons land vult de band de grote zalen met gemak. Volgend jaar viert de band hun veertig jarig bestaan met een grootse stadiontour in Frankrijk, maar op 30 augustus brengt de Parijse band een best-of album uit van hun grootste successen. Ook een aantal nieuwe nummers vonden hun weg op het album en daar krijgen we vandaag “Nos célébrations” uit.

“Nos célébrations” is een fijne inleiding in het jubileumjaar van Indochine. De band blikt op het nummer terug naar de afgelopen vier decennia en dat zorgt natuurlijk voor een grote dosis nostalgie voor de band en hun fans. Aan hun tijdloze sound is er in al die jaren amper iets gewijzigd en ook frontman Nicola Sirkis klinkt nog steeds even goed als in zijn begindagen. Vernieuwend is het geheel niet, maar dat verwachten we ook niet meer van het monument in de Franstalige muziek. Met “Nos célébrations” trapt Indochine hun feestjaar vreugdevol op gang en laten we hopen dat de band dat binnenkort ook met hun fans zal mogen vieren.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

26 mei 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief